Българска федерация по волейбол подписа Споразумение за сътрудничество с Курортен

...
Българска федерация по волейбол подписа Споразумение за сътрудничество с Курортен
Коментари Харесай

БФ волейбол подписа споразумение с КК Албена за развитие и просперитет на плажния волейбол у нас

Българска федерация по волейбол подписа Споразумение за съдействие с Курортен комплекс Албена. Целта на партньорството е развиването и просперитета на плажния волейбол с цел да може България да класира най-малко един отбор на идната олимпиада в Париж през 2024 година Подпис под Споразумението сложиха Любомир Ганев – президент на БФ Волейбол и Маргита Тодорова - член на Съвета на шефовете на Албена инвест холдинг АД и шеф „ Експлоатация, Маркетинг и продажби” в Албена АД, в наличието на генералния секретар на БОК Белчо Горанов.

Партньорите се договориха да обединят старания за развиването и просперитета на плажния волейбол и за одобряване на КК Албена като народен Център по плажен волейбол. Споразумението планува образуване на спортни, подготвителни и научно-практически събития по плажен волейбол, промотирането му измежду всички пластове на българското население, образуване на детски, училищен и студентски лагери, кемпове на волейболни академии, треньорски семинари, подготовка на клубни и национални тимове и други Договорът е за период от 5 години.

„ Радвам се, че започваме сходно партньорство, защото плажният волейбол бележи все по-нарастващата известност и световен интерес. В Италия съм виждал по какъв начин на сходни кемпове се събират по 25 000 участници. Вярвам, че съдействието е за положителното на българския волейбол, “ съобщи Любо Ганев при подписването.

„ От години Албена е с прелестна спортна база, тя се развива и надгражда непрестанно и се веселя, че сходно Споразумение ще може да спомогне за напредъка на плажния волейбол у нас. Имаме опита с немски спортисти, организирахме и обособен бранш от плажната линия, само че в този момент се ангажираме още по-мащабно с развиването на този спорт в България, “ сподели Маргита Тодорова. Белчо Горанов също приветства началото на новото партньорство.

„ Плажният волейбол е измежду най-популярните и практикувани на планетата. Днешното съглашение ще спомогне за неговото развиване у нас, ще спомага доста младежи да се увлекат по тази вариация на волейбола, измежду тях сигурно са бъдещите олимпийски звезди на България, “ сподели още Горанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР