Българска федерация по волейбол (БФВ) ще постави много по-реалистични цели

...
Българска федерация по волейбол (БФВ) ще постави много по-реалистични цели
Коментари Харесай

Любо Ганев: Миналата година нямахме късмет със световното, сега целите са много по-реалистични

Българска федерация по волейбол (БФВ) ще сложи доста по-реалистични цели на националните тимове през идната 2023 година, в сравнение с през миналата. Това съобщи президентът на централата Любомир Ганев, представен от bvf.bg.

" Те (целите) се вземат решение в края на предходната година и с тях аплайваме пред Министерството на спорта. Миналата година нямахме шанс със международното. То трябваше да е в Русия при формат 4 групи с по 6 тима. Но обстановката се промени и станаха шест по четири отбора. Паднахме се в доста тежка група с Полша и Съединени американски щати. Естествено, това правеше възможностите ни доста по-малки. Ако бяхме в остарелия формат, то даже една неверна стъпка като с Мексико нямаше да е съдбовна. Според мен загубихме мотивация след загубите от Полша и Съединени американски щати. Логично се сринахме. Такива сме българите - забележим ли, че не става, се предаваме. Затова 20 и повече години нямаме победа на полуфинал при мъже или дами. Класираме се за четворка, създадем прекрасен мач и в дребния край нямаш никакво предпочитание за игра ", съобщи Ганев.

" Да, не играхме добре, само че и факторите повлияха. Винаги съм казвал, че работата на треньора и щаба е да приготви отбора за надпреварата, само че най-после всичко зависи от играчите. Когато биеш начален удар в навън или в мрежата, не ти е отговорен треньорът. Не търсим виновност в състезателите, нямаме огромна дълбочина за избор.

" За мен присъединяване на осминафинал беше допустимо. В избрани моменти не ни доближи опит. На всички ни се желае да побеждаваме. Сега задачите са доста по-реалистични. За ВНЛ приказваме единствено за оставане при мъжете и дамите. Много ще бъде мъчно. Тежки са мачовете, които идват. За европейското състезание цел е четвъртфинал. Не спечелването му, а присъединяване. Това е при мъжете и дамите. Цели при олимпийската подготовка няма. Каквото създадем!

" Европейското трябваше да бъде в Бургас и Варна. Бургаската зала не може да бъде приключена. Общината беше във екстаз, че ще бъде хазаин на най-хубавия български групов спорт, само че най-после остана единствено във Варна. Вече няма връщане обратно. Скоро започваме продажбата на билети. Мога да кажа, че към този момент има голям интерес. Само от Финландия има поръчка за 2500. На втория ден, откакто стана явен жребият, започнаха да се обаждат и от туроператорски организации със запитвания да ангажират още занапред допустимо най-вече билети за почитатели от Финландия. Ние, несъмнено, избираме да играем пред наша аудитория и да напълним тази зала още веднъж. Неслучайно Варна е наричана волейболна столица на България. Пожелавам си цялостна зала с български почитатели, всички състезатели да бъдат здрави и да трансфорат положителните условия в положителни спортни резултати пред нашата аудитория ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР