Българска федерация по вдигане на тежести спира завинаги правата на

...
Българска федерация по вдигане на тежести спира завинаги правата на
Коментари Харесай

Федерацията по щанги спря завинаги правата на Даяна Димитрова и нейния треньор

Българска федерация по повдигане на тежести стопира вечно правата на състезателката от състезателен клуб " Добрич " Даяна Димитрова, която даде позитивна проба за диуретика фуросемид на европейското състезание за
девойки в Полша през октомври.
Наша щангистка хваната с допинг за повторно В тестът на Даяна Димитрова е открит фуросемид
Ръководството на БФВТ дефинира случая като персонална неточност на състезателката и не приема обясненията на треньора й Божидар Божилов, че въпросният диуретик е употребен за събаряне на килограми преди самото
съревнование.

Даяна не е била на лагер с националите, а се е включила към тима напряко на самолета за Полша. Треньорът Божилов към този момент също е с отнети вечно права от БФВТ, като и на двамата ще бъдат наложени и парични санкции.

Същевременно Спортен клуб по повдигане на тежести " Добрич " ще бъде изваден от регистрите на федерацията, а националният треньор Иван Иванов получи строга забележка за неспазване на правила при установяване на състава.

До края на месец май 2019 година Димитрова би трябвало да даде пояснение пред WADA за позитивната допинг проба.

" Ще реагираме остро на всевъзможни опити за самоинициатива на персоналните треньори и затова ще продължаваме да настояваме за централизирана подготовка в националните тимове като метод за непоколебим надзор върху медикаментозното възобновяване на състезателите и метод за вдишване на отговорност. ", се споделя в изказване на федерацията.

Даяна Димитрова дава позитивна проба за повторно. Тя бе уличена в използването на фуросемид и преди международното състезание за кадети в Тайланд през април 2017 година и по-късно бе осъдена за 6 месеца.

Преди време нейният треньор Божидар Божилов бе осъден за 4 години, откакто негови състезателите бяха хванати с допинг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР