Българска федерация по таекуондо (БФТ) връчи годишните си награди. Приза

...
Българска федерация по таекуондо (БФТ) връчи годишните си награди. Приза
Коментари Харесай

В таекуондото отличиха най-добрите за 2017-а

Българска федерация по таекуондо (БФТ) връчи годишните си награди. Приза за таекуондист на годината получи Владимир Далаклиев, който е с треньор Пламен Трънски, откакто той завоюва историческия за родното таекуондо бронз от Световното състезание в Република Корея. Той бе и единственият българин, донесъл орден от международно състезание при мъже от олимпийски спорт и в олимпийска дисциплинираност през 2017-а.

Далаклиев не бе на място да получи премията си, защото взе участие в влиятелния шампионат Fujairah Open, където също пожъна триумф.

Александър Джорджев бе отличен като таекуондист на годината в категория кадети, откакто стана международен първенец със счупена ръка на шампионата в Египет.

За арбитър на 2017-а премията на БФТ отиде при Димитър Димитров.

Заслужили таекуодисти за 2017-а година станаха кадетите, които реализираха положителни резултати и трудът им се увенча с триумф. Кристиян Златев в кат. до 65 кг е бронзов медалист от Световното състезание за кадети в Шарм Ел Шейх - Египет. Даниел Ладжев е европейски първенец при кадети в кат. до 45 кг, а Христо Богданов е бронзов медалист от Европейското за кадети в Унгария. Той е ученик на клуб Кентавър, а негов треньор е татко му Николай Богданов. Христо заслужи мястото си в националния тим на кадетите и го оправда, спечелвайки бронзов орден на европейското.

Отборът по пумсе Пресияна Сърбинова, Ния Цанкова и Милица Птрова, с треньори Христо Върбанов и Румен Димитров, се показа добре по време а европейското състезание в Родос и завоюваха трето място.

Млад играч на 2017-а стана Шади Абуд, който взе участие както в спаринг надпреварите, по този начин и в категория пумсе. Той стана част и от националния показателен тим на България. Отличен беше и клуб с най-вече картотекирани състезатели за 2017-а. Това е Кондор 2000. Клуб с най-вече отворени зали на територията на страната е клуб Похион.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР