Българска федерация по шахмат, ръководена от Силвио Данаилов е изразходвала

...
Българска федерация по шахмат, ръководена от Силвио Данаилов е изразходвала
Коментари Харесай

Държавата осъди на първа инстанция федерацията по шах на Силвио Данаилов

Българска федерация по шахмат, ръководена от Силвио Данаилов е изразходвала непозволено най-малко 684 540 лева Това излиза наяве от решение на Софийски градски съд (СГС) по дело, заведено от Министерството на младежта и спорта против шахматната федерация за възобновяване на непозволено изразходваните средства.
Съгласно решението на първа инстанция на страната би трябвало да бъдат възобновени 395 468 лв., които е трябвало да отидат за организацията на Европейско самостоятелно състезание за дами в Пловдив през 2014 година и 289 072 лева, предоставени за организирането и провеждането на Европейски самостоятелни купи по шахмат за мъже и дами в Албена/Златни пясъци през 2014 година.
Заради разногласието сред министерството и федерацията в действителност водената от Силвио Данаилов конструкция се раздели с лиценза си. Исковете, по които се произнесе Софийски градски съд касаят сумите, които ММС е изплатила по два контракта от 2014 година. " Българската федерация по шахмат " е наказана да заплати и деловодни разходи в размер на 45 741,60 лева Министерството е обезпечило своето взимане посредством наложена забрана върху парцел на федерацията, находящ се в гр. София.
Съдът смята, че са налице потвърдени " счетоводни нередности " от страна на федерацията, показване на копия от фактури и платежни документи „ в изгода не на законната интернационална спортна федерация – сдружението по швейцарското право ЕШС ( " Европейски шахматен съюз " ), а на негов подправен клонинг с сходна компания – сдружение с лимитирана отговорност ЕШС, което е записано в офшорната зона на Щата Делауеър, Съединени американски щати. " Превеждането на сумите на сдружение в офшорна зона явно е за заграбване на средства като това се удостоверява и от решението на Спортния трибунал ", стимулира своя акт правосъдния състав при Софийски градски съд.
В момента лиценз за реализиране на спортна активност има Българска федерация по шахмат 1928.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР