Българска федерация по шахмат 2022 и Българска спортна федерация по

...
Българска федерация по шахмат 2022 и Българска спортна федерация по
Коментари Харесай

Българските федерации по шахмат не постигнаха обединение

Българска федерация по шахмат 2022 и Българска спортна федерация по шахмат не реализираха обединяване на днешната си среща със спортния министър Димитър Илиев.

След към час диалози с Илиев, ръководителите на двете федерации Венета Петкова и Милен Василев се съгласиха на основаването на преговорни екипи от по трима души в къси периоди, които вероятно да доведат до обединяване в името на българския шахмат.

Петкова и Василев не съумяха да доведат диалога до позитивен край, като изложиха причините си пред министъра на младежта и спорта в постройката на ММС. И двете страни се върнаха към предходни събития, в това число Генералната асамблея на ФИДЕ, на която БСФШ бе приета за член на Световната федерация. Петкова съобщи, че обединяването минава през равнопоставеност по повод членове в Управителния съвет, до момента в който Василев сподели, че отстъпките, на които е подготвена БСФШ, са свързани с това Петкова да бъде зам.-председател в сдружението, да има двама членове на БФШ 2022 в УС и Българска федерация по шахмат 2022 да дава отговор за Държавния календар.

След близо час диалози министър Илиев, който изслуша деликатно причините на двете страни и показа, че единственият късмет родният шахмат да върви напред и да се бори с най-хубавите в света е посредством обединяване, закри срещата, като в последна сметка бе решено двете федерации да сформират преговорни екипи. В най-кратки периоди екипите от по трима души ще се срещнат и ще опитат да намерят решение.

БФШ 2022 е с лиценз от Министерството на младежта и спорта, до момента в който БСФШ е приета от Европейския шахматен съюз и Световната федерация (ФИДЕ).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР