Българска федерация по бокс се обяви против внесения в Народното

...
Българска федерация по бокс се обяви против внесения в Народното
Коментари Харесай

Позиция на БФБокс относно промените Закона за хазарта

Българска федерация по бокс се разгласи срещу импортирания в Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, защото “създава предпоставки за преустановяване на партньорски взаимоотношения с съществени спонсори”.

“През 2017 година Българска Федерация по Бокс сътвори Национална боксова лига, а от 2018 година този формат се организира взаимно с efbet, който е общоприет спонсор на лигата. Национална боксова лига efbet обезпечава освен регулярни финансови приходи на състезателите, само че и условия за високи спортни резултати, с помощта на провежданите боксови срещи на най-високо национално и интернационално равнище. След три сезона на НБЛ efbet сполучливите събития способстват за по-високо статукво на международно равнище на спорта бокс, клубовете и състезателите, членуващи в БФБокс, и федерацията.

Предоставените спонсорски средства са от значително значение за спортистите и членовете на БФБокс. При неспособност за реализиране на активност при сегашните условия, а точно затварянето на всички игрални зали и до прекратяването на тяхната активност, сполучливите партньорства сред спорта и спонсорите от този отрасъл ще бъдат прекратени. Това би довело до понижаване на финансовите средства на доста спортисти, както и до утежняване на изискванията за постигане на по-високи професионални достижения и позитивния имидж на спорта.

Надяваме се, че законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето вярното решение в името на българския спорт”, се споделя в формалната позиция на БФБокс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР