Българска федерация плувни спортове ще преподпише договор за още две

...
Българска федерация плувни спортове ще преподпише договор за още две
Коментари Харесай

Световен концерн помага на плувните ни спортове още 2 години

Българска федерация плувни спортове ще преподпише контракт за още две години с един от водещите производители на плувна екипировка Arena. Контрактът е за 40 хиляди лв. годишно и ще стане факт в края на март или началото на април.

Националните състезатели ще получават цялостна екипировка - от бански костюми, плувни шапки, сакове и спортни екипи и уреди. Участниците ни на огромни конгреси ще обновяват непрекъснато спортния си дрешник.

Председателят на БФПС Георги Аврамчев разкри за BGswim.com, че федерацията ще направи всичко допустимо да бъдат повишени параметрите на контракта. Обясни, че състезателите на представителния отбор се явяват на интернационалните надпревари със сини спортни екипи и шуби, защото нямало подобаващи модели в бяло, зелено и алено.

“Синьото символизира нашия спорт, водата, небето. Затова защото нямаше подобаващи модели с цветовете на националния трикольор, взехме решение преди време на Управителен съвет да изберем синия. Ще предложа на УС при съществуването на подходщи модели, да сменим цветовете. Това обаче не касае олимпийците ни, защото като се изключи банските костюми и шапките, те ще бъдат с оборудването на БОК “, изясни Аврамчев.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР