Българска федерация плувни спортове е със завишен държавен бюджет от

...
Българска федерация плувни спортове е със завишен държавен бюджет от
Коментари Харесай

Плувната федерация със завишен бюджет от 900 хил. лeва

Българска федерация плувни спортове е със повишен държавен бюджет от 900 хиляди лв. в олимпийската година. Сумата е с 50 хиляди лв. повече от тази през 2019 година и това е поради подготовката на водещите състезатели за игрите в Токио.

Бюджетът ще бъде одобрен на Управителния съвет на БФПС на 28 януари (вторник). За разлика от другите федерации, той е не за един, а за четири спорта – плуване, плуване в открити води, скокове във вода и артистично плуване.

Председателят на БФС Георги Аврамчев показа пред BGswim.com, че има уверението на Министерството на младежта и спорта, че при спечелването на нови олимпийски квоти ще бъдат отпуснати спомагателни средства.

В момента покрити нормативи „ А “, даващи право на присъединяване в Токио, имат Антъни Иванов и Йосиф Миладинов. Двамата делфинисти, както Габриела Георгиева, Диана Петкова, Йордан Янчев, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Светлозар Николов, оформят осмицата на олимпийска подготовка.

С изключение на Иванов, Миладинов и Епитропов, останалите сега са на лагер на Белмекен, приключващ в края седмицата.

Аврамчев изясни още, че БФПС ще получи от спортното министерство спомагателни 60 000 лева за провеждането на трите олимпийски квалификации – двата държавни шампионата за мъже и дами в София през април (10-12 април) и юни (25-28 юни), както и шампионатът за Купата на кмета в Бургас (22-24 май).

Ще бъде закупено ново електронно табло, отбелязващо резултатите по време на надпревари, както и 10 панела за измервателната уредба на федерацията, също и хронометри.

От ФИНА (Международната федерация по плувни спортове) се чака зелена светлина шампионатът Black Cup Sea – във Варна (12-14 юни) да бъде одобрен като подготовка за международното състезание на дребен басейн тази година и на огромен следващата година.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР