Българска делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева

...
Българска делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева
Коментари Харесай

Българска парламентарна делегация е на посещение в Москва

Българска делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева е на публично посещаване в Москва.

Предстоят срещи на българските депутати в Съвета на федерацията и Държавната дума, както и диалози с съветския външен министър Сергей Лавров.

Снощи в българското посолство в Москва депутатите се срещнаха с представители на българската общественост. Цвета Караянчева означи на срещата, че 9 години ръководител на Народното събрание не е посещавал Русия. Тя прикани младежите да натрупат опит тук, само че да се върнат в България.

Една от главните тематики на диалозите в идващите през днешния ден и на следващия ден в съветската столица ще бъде енергетиката.
Цвета Караянчева - ръководител на Народното събрание: Темата е доста значима и ще опиша какво тъкмо вършим по тази тематика, смяната на енергийната тактика, с цел да може да осъществяваме разширението на газопреносната конструкция, втора тръба на Турски поток и ще предложа да я назоваваме Балкански поток, тъй като минава през тези страни. Другата тематика ще бъде Белене, значима тематика още веднъж за енергетика и опцията за намиране на вложител, който да построи централата, знаете, че е отворена процедурата и сега се набират офертите. Също ще приказваме за стопанска система, туризъм, селско стопанство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР