Българска делегация, изпратена до Божи гроб в Йерусалим, пътува обратно

...
Българска делегация, изпратена до Божи гроб в Йерусалим, пътува обратно
Коментари Харесай

Благодатният огън пътува към България

Българска делегация, изпратена до Божи гроб в Йерусалим, пътува назад към страната ни с Благодатния огън. Тя е водена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.
Прочетете още
Очаква се те да дойдат към 19:00 часа на държавния терминал на летище София, където по традиция се посрещат от духовници от епархиите в страната, които вземат от огъня за вечерното празнично свещенодействие.

От името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, митрополит Киприан е подарил икона на Иисус Христос на Йерусалимския патриарх Теофилос III и на Адиб Джауад Джудех Ал Хюсейни - страж на ключовете на църквата " Възкресение Христово " и собственик на печата на Божи гроб в Йерусалим

В делегацията са включени изключителният и пълномощен дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова, началникът на отдел „ Протокол “ на Св. Синод на БПЦ-БП Емил Велинов, епархийският консултант на Старозагорска митрополия Диян Димитров, началникът на кабинета на митрополит Киприан отец Димитър Димитров, отец Бранимир Георгиев, дякон доктор Деян Коруноски и протодякон Димитър Куманов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР