Българска браншова камара (БКК) Пътища призовава в своя декларация да

...
Българска браншова камара (БКК) Пътища призовава в своя декларация да
Коментари Харесай

Пътищарите излизат на национален протест другата седмица

Българска браншова камара (БКК) " Пътища " приканва в своя декларация да се пристъпи към народен митинг на пътищарите от 9:00 ч. на 20 април на територията на цялата страна и в София - до паметника " Цар Освободител " на площад " Народно заседание " № 2.

От сдружението, което съставлява на национално ниво работодателите в пътно-строителния отрасъл, декларират, че през последната година са били в деен разговор с държавните институции, като през ноември предходната година е реализирано единодушие сред компаниите и Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) като възложител за сключване на съглашения по изцяло законните съгласно браншовата организация контракти за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.

" Многократно акцентирахме пред обществото за тревожното положение и бъдещето на бранш " Пътища ", както и за разплащането от страна на страната с пътно-строителните компании. През миналата седмица станахме очевидци на процеси протичащи в Народното събрание, които носят риск от необратими последствия за републиканската пътна мрежа . След близо една година липса на разплащания от страна на страната към бранш " Пътища " в Народното събрание постъпи план за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна Инфраструктура " за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, № 47-254-02-36, който получи поддръжката на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление ", декларират БКК " Пътища ".

Пътищарите акцентират, че планът през вчерашния ден е в пленарна зала, поставяйки 100 хиляди души заети в пътно-строителния отрасъл в невъзможност . Те акцентират, че неналичието на политическа воля е довела бранша до колапс, основан от бездействието на държавните институции.
 Петков за парите на пътищарите: Надявам се Народното събрание да размишления
Петков за парите на пътищарите: Надявам се Народното събрание да размишления

Той допуска, че морящите от " Царевна " ще си дойдат в понеделник

От Българска браншова камара " Пътища " са безапелационни, че сериозното положение на републиканската пътна мрежа се дължи на неналичието на решенията на държавното управление. " Повече от година не са възлагани витално нужни ремонтни действия. Не бихме се съгласили да приемем, че отговорността за ежедневните предпоставки за Пътно транспортни катастрофи и застрашаването на човешките животи е наша ", допълват от браншовата организация.

Българска браншова камара " Пътища " приканва държавното управление да вземе незабавни ограничения и да извърши функционалностите си, като на постоянното си съвещание на 20 април 2022 година да обезпечи разплащане по всички законно подписани контракти за настоящ ремонт и поддържане. Пътищарите показват още, че с подписването на споразуменията през ноември предходната година страната е признала дейностите по договорите за законно изпълнени и признати.

" Декларираме незабавната нужда от предприемане на своевременни дейности за съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на Република България, посредством възлагане на ремонтно-възстановителни действия.

Състоянието на Републиканската пътна мрежа е пагубно, браншът е пред банкрут и ББК " Пътища " няма друга опция с изключение на да продължи с ефикасните национални протестни дейности до достигането на решение на всички сложени проблеми ", декларират от браншовата организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР