Българска банкерка, работила за Креди Сюис, е арестувана заедно с

...
Българска банкерка, работила за Креди Сюис, е арестувана заедно с
Коментари Харесай

Българска банкерка арестувана в Лондон заради афера за $2 млрд.

Българска банкерка, работила за " Креди Сюис ", е задържана дружно с още двама някогашни банкери за присъединяване във финансова скица за машинация за 2 милиарда $, обвързвана с компании в Мозамбик.

Новината заяви Би Би Си.

Името на някогашната банкерка е Детелина Събева. Тя е била арестувана в Лондон дружно с Андрю Пиърс и Сърджан Сингх, а след това тримата са пуснати под гаранция. Американските управляващи са поискали те да бъдат екстрадирани в Съединени американски щати. Решението за това следва.

По първична информация схемата е включвала заеми към държавни компании в Мозамбик. По аферата има още двама задържани, един от които е някогашен финансов минитър на африканската страна.

Събева, Пиърс и Сингх са упрекнати в скрит план за нарушение на американския антикорупционен закон, пране на пари и машинация с скъпи бумаги. Обвинителният акт е публикуван от Окръжен съд на Съединени американски щати в Ню Йорк. Според обвиняването посредством серия от финансови транзакции сред 2013 и 2016 година те са основали лъжливи планове и са употребявали държавни компании в Мозамбик като средство да наберат $2 милиарда

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР