Българска банка за развитие се сдоби днес с нови членове

...
Българска банка за развитие се сдоби днес с нови членове
Коментари Харесай

Нови смени в ББР, Росен Карадимов влиза в Надзорния съвет

Българска банка за развиване се снабди през днешния ден с нови членове на Надзорния си съвет. Със заповед на министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който е и принципал на банката, са назначени Росен Карадимов и Деляна Иванова. 

Така Съветът наброява към този момент пет души, вместо предходните трима. От пресцентъра на ведомството на Пулев държат да осведомят, че нарастването на надзора няма да повлияе на бюджета на институцията, тъй като Пулев понижи заплатите им от 10 000 лева на 2000 лева Тоест и новите двама отново не могат да усилят бюджета. 

" Приоритетна задача, предоставена от министъра на новите членове на Надзорния съвет, е разработване и осъществяване на правни, надзорни, контролни и организационни механизми, които да подсигуряват, че Банката ще следва само и единствено политики, които реализират задачите й, заложени в член 2, т.1-т.5 на Закона за ББР.

Днешното решение за попълване на състава на Народно събрание на ББР АД е в осъществяване на оповестеното по-рано от министър Пулев желание да укрепи успеваемостта на работата на Надзорния съвет, като приключи порочната и противоречаща на Закона за ББР, Търговския закон и Устава на ББР процедура Надзорният съвет на Банката да дублира функционалностите на Управителния й съвет ", пишат от Министерството през днешния ден. 

Интересното е, че Росен Карадимов - дълготраен кадър на Българска социалистическа партия и някогашен народен представител, няма доста общо с банкерската специалност. Той е юрист. Бил е и народен представител във Великото национално заседание, част е от " Евролевица " на Александър Томов. По-късно става изненадващо консултант на Сергей Станишев по време на тройната коалиция, името му бе забъркано и лобисткия скандал " Хохегер ". 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР