Българска банка е издала писмо за подкрепа за 80 млн.

...
Българска банка е издала писмо за подкрепа за 80 млн.
Коментари Харесай

Българска банка подкрепя с 80 млн. евро Инерком в сделката за ЧЕЗ

Българска банка е издала писмо за поддръжка за 80 млн. евро на "Инерком ", която е в развой на придобиване на българските активи на ЧЕЗ.
Това съобщи Жельо Бойчев, ръководител на краткотрайната парламентарна комисия за договорката.
Бойчев акцентира, че ще упорства за удължение работата на комисията поради насъбраните въпроси. Временната комисия ще изиска информация за финансирането на договорката от Банков контрол от Българска народна банка.
Депутатът сподели още, че са поискани данни от прокуратурата какви досъдебни производства са водени против лицето Никола Молчен, който се свързва със договорката. В същото време Гинка и Славчо Върбакови имат присъединяване в 25 компании, разясни Бойчев.
Той е изискал и информация от Министерството на стопанската система за изплатения дял на страната до 2012 година, когато тя имаше 33% дялов капитал от ЧЕЗ България.
Поискана е още и информация от Агенцията по приватизация и следприватизационен надзор за метода на осъществяване на състезанието за избор на капиталов медиатор по договорката през 2003 година "Тя е предоставена, само че е обемна и запознаването с нея ще отнеме време ", заяви още Бойчев.
Информацията на Бойчев сочи още, че компания "Инерком " е определена за покупател на българските активи на ЧЕЗ на 30 ноември 2017 година Официална информация за това обаче излезе едвам на 22 февруари т.г. Според Жельо Бойчев работата на институциите, които следят тази договорка, буди разстройване.
"Възникнаха въпроси с финансирането на договорката и възможното присъединяване на български банки в нея. Изпратихме писмо с искане за цялата преписка на Българската банка за развиване с "Инерком Груп ", заяви още Жельо Бойчев.
Следващото съвещание на комисията ще бъде на 17 април от 14.30 ч. Участие ще вземат ощепредставители на КЕВР и министерството на енергетиката, както и на синдикатите. Представители на "Инерком България " също са удостоверили присъединяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР