Българска авторка, която следи отблизо случващото се у нас, но

...
Българска авторка, която следи отблизо случващото се у нас, но
Коментари Харесай

Коментар от една българка от Европа: Язвите вонят на боклук, сделките със самолети – не по-малко

Българска авторка, която следи от близко протичащото се у нас, само че от дистанцията на живота си в една от огромните европейски столици, изпрати до „ Петел “ собствен коментарен текст.

В него тя предава чувството, което получават доста живеещи в чужбина сънародници, както и доста европейци, които наблюдават събитията в България, предадени от европейските медии. Заедно с прочувствената си реакция, Вяра Златоуста предава на читателите ни и обстоятелства за протичащото се у нас, които разгласяват европейски медии, само че които се заобикалят от множеството наши издания.

създател: Вяра Златоуста

Фасадата на „ Демокрацията “ се отлепва, а язвите под нея вонят на гнило и тровят освен въздуха за душата! Глобализацията заразява и явно разболява. Болестта е с летален изход–за чест, морал и религия!

„ България, залята от Западен отпадък “– на този репортаж на немската телевизия ZDF от 08.02.2020, българските жители в „ мрежите “ откликнаха, препращаха и одобриха „ при сърце “, само че даже не се замислиха върху репортажите по същата тематика, от преди месеци, на български проверяващи уеб сайтове... Чудно ми е и боли! Така, както боли, че Италианската Прокуратура бе тази, която уточни, че „ боклуджийската кофа “ на Западна Европа е Родината ми, а Родината - МЪЛЧИ! Прокуратурата, ясно за какво е глуха и сляпа–приема парчето от смрадливата „ торта “, макар, че диша същите канцерогенни токсини!!! Защо мълчат отровените българи (и без това към този момент напълно оредели) и проронват за страданията си едвам пред западните камери!? Защо, вас запитвам и не чакам отговор! Отговорът е освен в „ мисирките “ и „ келешите “ и опростачването на властта, поемаща „ О2 “ и „ здраве “ от корупцията. За властта, корупцията е фотосинтеза. Разковничето е заровено няколко стъпки ( години) преди! Не ние българите, както доста от нас по подстрекателство имат вяра, не ние, а Западът ни болести с корупционните достижения и актуалният разцвет е негово изчадие. „ Боклукът “, който се изсипва удома е част алчността на измета в манталитета на генерации европейски политици. Рожба на едно уравнение: Корупция=кражба+безнаказаност=Официализирана корупция. Следва ТИШИНА...

Тишината полепна и по договорката с F 16,защото е също западна боклучарска тишина... „ Парите-не миришат “ е притежание още на античната финансова политика. Днес смърди–не ми се мисли за тогава! Смърдят днешните покупко-продажби със самолетите, за което самите производители AIRBUS си признаха пред Американския съд!

В репортаж на австрийската телевизия SERVUS TV от 08.02.2020, позоваващ се на обявата на проверяващия австрийски уебсайт Profil.at, излиза наяве, че концернът AIRBUS, производител на австрийските бойни самолети, добити през 2003 година, е признал публично пред Американския съд, че при тази продажба, преди 17 години, е платил рушвети на австрийски политици за реализирането на договорката, под формата на вноски,хонорари и такси в размер на 55.000.000 евро (военните самолети по тази договорка костват 183 милиона и 400 хиляди евро). Според концерна, политическите „ вноски “са изплатени на 14 лица, съветници или организации. Детайлите са потресаващи! Profil.at загатва за трицифрени суми в милиони, които са „ преведени в непрозрачна мрежа от офшорни компании “ на съветници по договорката. В разплитането на корупционната скица се стига и до други 81.250.000,00 евро, потънали в Мюнхен. Това са единствено два от безбройните случеи, в които AIRBUS е плащал непозволено, в това число и за реализирането на покупко-продажби за продажба пътнически самолети в доста страни по света. В Съединени американски щати за дългогодишна корупция концернът е наказан на 3.600.000.000 евро (три милиарда и шестстотин милиона евро).

Признавайки присъединяване си в корупция, AIRBUS е подвел под правосъдна отговорност Република Австрия и претендира за обезщетение, към днешна дата, в размер на 1 милиард и 700 милиона евро. Австрийската страна стартира следствие едвам през 2011 година т.е. 8 години след сключването и реализирането на корупционната договорката с бойните самолети, само че до ден сегашен наказани няма! Министърката на защитата Клаудия Танер споделя пред SERVUS TV, че „ след следствията на Парламента на Република Австрия е открито, че концернът AIRBUS е направил незаконни дейности и всички следващи дейности са поети от правораздаването. Ние преговаряме по изглаждане на връзките. “

Корупцията е със западно „ благоухание “! Мирише и от боклука, в който ни давят и от покупко-продажбите, които подписват с „ нас “. Глобално, връзките са отпадък. Дори етимологията на думата корупция не е българска, само че сме си я припознали и прегърнали. А вие, вие си мълчете - за локалното продажно ченге, за локалния подкупен придворен, кмет или, вие си знаете... Хранете ги, безшумно ги хранете с мълчанието си! Говорете само насън и нахранете министрите и ръководителите, и секретарките, и съветниците, и всички по „ пътечката “, до момента в който 1 600 000 българи мизерстват! ТИХО, ТИХИЧКО, мълчете си! Мизерията също е безмълвна, само че върви по петите ви!

Напълнихте ли си душите и сърцата с „ отпадък “ от разнообразни разновидности? Продадохте ли или предадохте вярата в себе си на Западни „ чистачи “, уютно плаващи във вашата бедност, където лодкарите сте вие, а капитанът на родния „ транспортен съд “ държи жезъла на шута и в еднообразен темп ви развеселява със звука от „ Ало, Ваньо “ и този на „ мисирките “. Посмейте, че Перник не е самичък и следват още като него! Посмейте се, че ще дойдат и „ самолетите “...

Фасадата на Демокрацията е срутена и раните вонят... на отпадък и бедност...

 

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР