Българска асоциация Спорт за всички организира за 27-ми пореден път

Българска асоциация Спорт за всички организира за 27-ми пореден път ...

Голям интерес за Световния ден на ходенето в цяла България.


Българска асоциация „Спорт за всички” организира за 27-ми пореден път Световен ден на ходенето – Take back your street, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.


Световният ден на ходенето е част от Националната програма на БАСВ за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето. Трасето и маршрутите за ходенето са достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

Градовете, в които ще се проведе спортното събитие са: Варна (6 октомври) , Кюстендил (12 октомври), Велинград (12 октомври), Разград (12 октомври), Плевен (12 октомври), Горна Оряховица (5 октомври), Самоков (5 октомври), Дупница (12 октомври) , Враца (12 октомври). Благоевград и Сандански вече бяха домакини на проявата, като и в двата града десетки души взеха участие в мероприятието.

Междувременно, на 3 октомври (четвъртък) от 10:00 часа в залата на Военен клуб, град Плевен ще се проведе Националния фестивал – „Празник на спорта, здравето и дълголетието”. В него участие ще вземат танцови състави с гимнастически упражнения от цялата страна. Успоредно със спортните прояви водещи лекари ще изнесат беседи на теми свързани със сърдечно-съдовите заболявания.

Източник: bnt.bg