Българска асоциация “Спорт за всички” организира за 27-и пореден път

...
Българска асоциация “Спорт за всички” организира за 27-и пореден път
Коментари Харесай

Голям интерес за Световния ден на ходенето в цяла България

Българска асоциация “Спорт за всички” провежда за 27-и следващ път Световен ден на ходенето –Take back your street, с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта. Световният ден на ходенето е част от Националната стратегия на БАСВ за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР -2020”. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да разпространява здравословния метод на живот посредством упражняване на най-лесно наличната и естествена физическа интензивност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са налични за всички искащи, без ограничаване във възраст, пол, равнище на физическа готовност, както и за хора в неравностойно състояние.

Градовете, в които ще се организира спортното събитие са: Варна (6 октомври), Кюстендил ( 12 октомври), Велинград ( 12 октомври), Разград ( 12 октомври), Плевен ( 12 октомври), Горна Оряховица ( 5 октомври), Самоков ( 5 октомври), Дупница ( 12 октомври), Враца ( 12 октомври). Благоевград и Сандански към този момент бяха домакини на проявата, като и в двата града десетки души взеха присъединяване в мероприятието.

Междувременно, на 3 октомври ( четвъртък) от 10:00 часа в залата на Военен клуб, град Плевен ще се организира Националния фестивал –„ Празник на спорта, здравето и дълголетието”. В него присъединяване ще вземат танцови сформира с гимнастически извършения от цялата страна. Успоредно със спортните прояви водещи лекари ще изнесат беседи на тематики свързани със сърдечно-съдовите болести.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР