Българска асоциация “Спорт за всички” организира за 27-и пореден път

Българска асоциация “Спорт за всички” организира за 27-и пореден път ...

Голям интерес за Световния ден на ходенето в цяла България.

Българска асоциация “Спорт за всички” организира за 27-и пореден път Световен ден на ходенето –Take back your street,  с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Световният ден на ходенето е част от Националната програма на БАСВ  за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

Градовете , в които ще се проведе спортното събитие са: Варна (6 октомври) , Кюстендил ( 12 октомври), Велинград ( 12 октомври), Разград ( 12 октомври), Плевен ( 12 октомври), Горна Оряховица ( 5 октомври), Самоков ( 5 октомври), Дупница ( 12 октомври), Враца ( 12 октомври). Благоевград и Сандански вече бяха домакини на проявата, като и в двата града  десетки души взеха участие в мероприятието.

Междувременно, на 3 октомври ( четвъртък) от 10:00 часа в залата на Военен клуб, град Плевен ще се проведе Националния фестивал –„ Празник на спорта, здравето и дълголетието”. В него участие ще вземат танцови състави с гимнастически упражнения от цялата страна. Успоредно със спортните прояви водещи лекари ще изнесат беседи на теми свързани със сърдечно-съдовите заболявания.

Източник: sportal.bg