Българска агенция за инвестиции отличи с почетна награда Благоевград в

...
Българска агенция за инвестиции отличи с почетна награда Благоевград в
Коментари Харесай

Община Благоевград и „Оттобок“ с почетна награда от Българска агенция за инвестиции

Българска организация за вложения отличи с почетна премия Благоевград в категория „ Община в България с най-вече вложения “.

Призът е вследствие на осъществен план от компанията „ Оттобок “, която неотдавна построи цех за новаторски медицински произведения, на обща застроена повърхност 16 413,49м2, и започва индустриален развой и в Благоевград. Към момента в нея са наети 225 души, като се работи в посока разширение на нишата.

„ Преди време споделих, че компанията е „ Бялата лястовица “ на Благоевград и към днешна дата това важи с цялостна мощ. Ето, че с изключение на стопански изгоди, „ Оттобок “ ни донесе и отличие от БАИ. Това не е просто едно самопризнание, тъй като тази премия ни прави разпознаваеми и за други огромни бизнеси в народен и интернационален проект “, разяснява кметът на Благоевград по време на среща със Стоян Стоянов, шеф на Ottobock Manufacturing Bulgaria.

Управителят на компанията съобщи, че тази премия е плод на положително взаимоотношение сред Общината и бизнеса. „ Устойчивите решения постоянно идват вследствие на взаимно градивно съдействие “, съобщи той.

Почетната премия, ведно с грамота, бе получена от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев по време на публична гала, проведена от Българската организация по вложенията.

Призът бе връчен от Маджиде Ахмедова, заместник-изпълнителен шеф на БАИ.

„ Благоевград е прочут с няколко университета, с положителните си професионални междинни учебни заведения и с многото си младежи. Поздравявам общинското управление за това, което прави, с цел да се утвърди Благоевград като устойчива община и да продължи да притегля вложения “, сподели по време на XVI по рода си гала на БАИ Маджиде Ахмедова.

Конкурсът, проведен от БАИ, цели да отличи най-значимите капиталови планове, осъществени през 2021 година в България. Чрез „ Инвеститор на годината ” организацията насърчава както нови планове, осъществени „ на зелено ”, по този начин и добре разрастващи се бизнеси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР