Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) заличава регистрацията на

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) заличава регистрацията на
Коментари Харесай

БАБХ затвори завинаги популярно крайпътно заведение в София

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) заличава регистрацията на заведение за публично хранене в София, неколкократно затваряно за премахване на установени несъответствия със законодателството в региона на храните.  

През вчерашния ден, 21.08.2020 година, инспектори на Агенцията по храните за следващ път установяват нарушавания в обекта на комерсиалния площад на входа на София от Автомагистрала „ Хемус ”. Установени са неприятна настояща хигиена, липса на етикетировка и проследимост на суровините за подготвяне на подготвени ястия, подготвяне на заготовки в прилежащ обект, без регистрация по Закона за храните (ЗХ).

 Незабавно е спряна активността на двата обекта, ръководени от един и същи бизнес оператор.

Насочени за заличаване са над 200 кг храни.

В предходните инспекции, осъществявани от контролния орган по постоянен формален надзор и по сигнал, са установени несъответствия, налагани са финансови наказания на притежателя, заведението е затваряно краткотрайно до премахване на несъответствията и пускано в употреба след инспекция от контролните органи.

Заради откритите систематични нарушавания в работния развой на заведението Агенцията ползва най-тежката мярка – изтриване на регистрацията на обекта и сформиране на актове с оптимални размери, според законодателството, сред 2 000 и 6 000 лв. всеки.

Случаят ще бъде предаден на проверяващите органи и Прокуратурата.

БАБХ припомня, че жителите могат да алармират при съменение за нередности в обектите за търговия с храни през онлайн формата на уеб страницата на контролния орган или на горещия телефон – 0700 122 99.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР