Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) заличава регистрацията на

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) заличава регистрацията на
Коментари Харесай

Затварят окончателно заведение, санкционирано многократно за лоша хигиена и некачествени храни

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) заличава регистрация та на заведение за публично хранене в София, неколкократно затваряно за премахване на установени несъответствия със законодателството в региона на храните.  

През вчерашния ден, 21.08.2020 година, инспектори на Агенцията по храните за следващ път установяват нарушавания в обекта на комерсиалния площад на входа на София от Автомагистрала „ Хемус ”. Установени са неприятна настояща хигиена, липса на етикетировка и проследимост на суровините за подготвяне на подготвени ястия, подготвяне на заготовки в прилежащ обект, без регистрация по Закона за храните (ЗХ).

Незабавно е спряна активността на двата обекта, ръководени от един и същи бизнес оператор.

Насочени за заличаване са над 200 кг храни.

В предходните инспекции, осъществявани от контролния орган по постоянен формален надзор и по сигнал, са установени несъответствия, налагани са финансови наказания на притежателя, заведение то е затваряно краткотрайно до премахване на несъответствията и пускано в употреба след инспекция от контролните органи.

Заради откритите систематични нарушавания в работния развой на заведение то Агенцията ползва най-тежката мярка – изтриване на регистрация та на обекта и сформиране на актове с оптимални размери, според законодателството, сред 2 000 и 6 000 лв. всеки.

Случаят ще бъде предаден на проверяващите органи и Прокуратурата.

БАБХ припомня, че жителите могат да алармират при съменение за нередности в обектите за търговия с храни през онлайн формата на уеб страницата на контролния орган или на горещия телефон – 0700 122 99.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР