Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира тематични проверки

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира тематични проверки
Коментари Харесай

Започват проверки в кухните на детските градини и училищата в страната

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) започва тематични инспекции в кухненските блокове на детските ясли, градини и кухни, както и в обектите за хранене в учебните заведения. Проверките стартират от 24 септември 2019 година, във връзка със старта на новата образователна година и ще се проведат на територията на цялата страна.

Целта е да се подсигурява качеството и сигурността на храните, които употребяват децата.
 

Инспекторите ще ревизират доставените и приготвените храни, плодове, зеленчуци и питиета, за уточняване на съпътстващи документи, вярно етикетиране, качество и валидност, вярно предпазване, както и съблюдаване на периодите на предпазване.
 

При определяне на противоречие ще бъдат подхванати дейности, според настоящото законодателство. При нужда и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби за лабораторно изпитване, които да бъдат изпращани в лаборатории, според съществуващото систематизиране.
 
Масовите инспекции ще продължат до 11 октомври 2019 година в това число. След това обектите ще бъдат проверявани на правилото на формалния надзор, който БАБХ регулярно прави.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР