Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи в петък,

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи в петък,
Коментари Харесай

Агенцията по храните унищожава близо 1 тон опасни продукти с плесени

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) заяви в петък, че ще унищожи близо 1 звук рискови артикули, част от които с плесени. Сред тях има както салами, по този начин и храни от неживотински генезис. Експертите ѝ са спряли активността на склад за търговия на едро в Област София-град.

В елементи се прецизира, че на място са открити на предпазване храни от скотски и неживотински генезис с изминал период на валидност, без наложителната етикетировка и маркировка. Част от опаковките на стоките са с нарушена целокупност, нечисти и с съществуване на плесени. Точното количество на продуктите е 957 кг храни.

Установено е неприятно хигиенично положение в обекта и в хладилните камери за предпазване на артикули. На бизнес оператора ще бъдат връчени 4 акта, всеки на стойност до 4 000 лв., според законодателството. Дейността на обекта ще остане спряна до премахване на несъответствията и позволение за подновяването ѝ след осъществяване на повторна ревизия.

Само преди дни, на 14 август БАБХ заяви, че е открила съществуването на бактерията листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и противоречие по физико-химичния състав в проба от сирене. Наличие на бактерията бе открита в кашкавал " Беленско " с партиден номер L060520, създаден от млекопреработвателно дружество " Рафтис милк " ЕООД. Точното количество е 595 кг. Гражданите, закупили кашкавал от същата партида могат да го върнат в магазина, от който са го купили.

В проба от сирене е открито противоречие по физико химичен състав – неколкократно по-ниско наличие на мазнини от оповестеното от производителя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР