Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ проверява случай на

...
Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ проверява случай на
Коментари Харесай

Стомашно разстройство натръшка децата в две училища в София

Българска организация по сигурност на храните /БАБХ/ ревизира случай на стомашно-чревно неразположение при деца от две учебни заведения в София, оповестяват от организацията.

След подадени сигнали на горещия телефон на БАБХ от родители за получено стомашно-чревно неразположение при деца от две учебни заведения в София (72 ОУ " Христо Ботев " и 151 СОУ - Национално приблизително общообразователно учебно заведение - София), Областна дирекция по сигурност на храните - София-град (ОДБХ-София-град) към БАБХ незабавно извърши инспекция в пространствата, в които се хранят учениците на двете образователни заведения и кетъринга, приготвил храната на 16 януари 2019 година

При инспекциите не са открити несъответствия на настоящото законодателство в региона на храните. Проби от храната (менюто от 16 януари 2019 г.) към този момент са предоставени на акредитирана лаборатория за микробиологично изпитване. Връчено е наставление за проучване на личния състав, ангажиран с подготвяне и разливане на храната.

БАБХ продължава дейностите си по подготвеност свързани с изясняване на повода за зародилото неразположение при децата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР