Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието на

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира наличието на
Коментари Харесай

БАБХ откри листерия в кашкавал от търговската мрежа в София

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) установи съществуването на бактерията Листерия моноцитогенес в проба от кашкавал и противоречие по физикохимичния състав в проба от сирене, взети при инспекция в комерсиалната мрежа в София през предходната седмица, оповестиха от пресцентъра на БАБХ.
Наличие на Листерия моноцитогенес беше открита в кашкавал "Беленско " с партиден номер L060520, създаден от млекопреработвателно дружество "Рафтис милк " ЕООД.
Произведено е количество от 595 кг. Гражданите, закупили кашкавал от същата партида, могат да го върнат в магазина, от който са го купили.
В проба от сирене е открито противоречие по физикохимичния състав - неколкократно по-ниско наличие на мазнини от оповестеното от производителя.
По двата случая са подхванати незабавни дейности от Областните дирекции по сигурност на храните за прекъсване от продажба на партидите. В предприятието, произвело кашкавала, нечист с Листерия, е осъществена съществена стерилизация.
На бизнес операторите са формирани актове по Закона за храните. Максималната финансова глоба за двете нарушавания според законодателството е до 6000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР