Българсият министър-председател силно иска мир в Близкия Изток. Това заяви

...
Българсият министър-председател силно иска мир в Близкия Изток. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов много иска мир в Близкия Изток

Българсият министър-председател мощно желае мир в Близкия Изток. Това съобщи Бойко Борисов в диалог с палестинския и сътрудник Рами Хамдала.

Всичко, което би довело да развиване на Близкоизточния кротичък развой, е подкрепено от България.
Спорните въпроси да се вземат решение по пътя на директните договаряния, съобщи министър председателят Бойко Борисов на срещата си с палестинският министър председател. Борисов е на публична аудиенция в Палестина.

Борисов и палестинския т му сътрудник разискаха опциите за разширение на двустранното съдействие и за Близкоизточния кротичък развой.

Борисов изрази откровената си вяра тежките спорове в района да приключат. Според българският министър-председател те могат да се разрешат с подписването на спокойно съглашение.

" Толкова доста ми се желае да има мир, тъй като нашата страна има дългогодишно другарство с народите на Израел, на Палестина и на Иран ", показа българският министър председател.

Отношенията ни с Палестина са всекидневно положителни, посочи министър председателят Борисов. Мостът сред двете страни се поддържал от тези 5 хиляди палестинци, които са приключили висшето си обучение в България.

Премиерът на Палестина Хамдала изрази признателност към Борисов и акцентира палестинският народ постоянно е с протегната ръка за мирни договаряния, само че не всеки път усещат същото предпочитание от другата страна.

" В Газа бяха ранени или убити стотици хора. Нека светът обърне повече внимание на това ", желае Хамдалла. Преговорите на страната с Европейски Съюз вървят постепенно стана ясно от думите на палестинският министър председател. Той помоли Борисов да спомага за ускоряването на процеса.

" Искам да ви уверя, че Държавата Палестина ще бъде образец за демократично ръководство ", безапелационен бе Рами Хамдалла.

България ще си сътрудничи с Палестина в региона на главното, междинното, професионалното и висшето обучение.

Спогодба за съдействие в образованието сред отрасловите министерства на двете страни планува възпитаници от двете страни да взимат присъединяване в интернационалните просветителни и художествени състезания. Квоти за студенти от Палестина и България ще бъдат оповестени в университетите в двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР