Българсият министър-председател силно иска мир в Близкия Изток. Това заяви

...
Българсият министър-председател силно иска мир в Близкия Изток. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов много иска мир в Близкия Изток

Българсият министър-председател мощно желае мир в Близкия Изток. Това съобщи Бойко Борисов в диалог с палестинския и сътрудник Рами Хамдала.

Всичко, което би довело да развиване на Близкоизточния кротичък развой, е подкрепено от България.

 Борисов отхвърли среща с македонския президент
Борисов отхвърли среща с македонския президент

Забранил е на Захариева да го приема

Спорните въпроси да се вземат решение по пътя на директните договаряния, съобщи министър председателят Бойко Борисов на срещата си с палестинският министър председател. Борисов е на публична аудиенция в Палестина.

Борисов и палестинския т му сътрудник разискаха опциите за разширение на двустранното съдействие и за Близкоизточния кротичък развой.

Борисов изрази откровената си вяра тежките спорове в района да приключат . Според българският министър-председател те могат да се разрешат с подписването на спокойно съглашение.

" Толкова доста ми се желае да има мир , тъй като нашата страна има дългогодишно другарство с народите на Израел, на Палестина и на Иран " , показа българският министър председател.

 Снимка 362025
Източник:

Отношенията ни с Палестина са всекидневно положителни, посочи министър председателят Борисов. Мостът сред двете страни се поддържал от тези 5 хиляди палестинци, които са приключили висшето си обучение в България.

Премиерът на Палестина Хамдала изрази признателност към Борисов и акцентира палестинският народ постоянно е с протегната ръка за мирни договаряния , само че не всеки път усещат същото предпочитание от другата страна.

" В Газа бяха ранени или убити стотици хора. Нека светът обърне повече внимание на това " , желае Хамдалла. Преговорите на страната с Европейски Съюз вървят постепенно стана ясно от думите на палестинският министър председател. Той помоли Борисов да спомага за ускоряването на процеса.

 Бойко Борисов се преклони на Божи гроб
Бойко Борисов се преклони на Божи гроб

Патриархът Теофилос II удостой Борисов с Орден на рицаря на Йерусалим

" Искам да ви уверя, че Държавата Палестина ще бъде образец за демократично ръководство ", безапелационен бе Рами Хамдалла.

България ще си сътрудничи с Палестина в региона на главното, междинното, професионалното и висшето обучение.

Спогодба за съдействие в образованието сред отрасловите министерства на двете страни планува възпитаници от двете страни да взимат присъединяване в интернационалните просветителни и художествени състезания . Квоти за студенти от Палестина и България ще бъдат оповестени в университетите в двете страни .

 Бойко Борисов се среща с българите в Тел Авив
Бойко Борисов се среща с българите в Тел Авив

Горд съм от приноса на България,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР