Българоезичните граждани на ЕС са далеч по-слабо защитени срещу онлайн

...
Българоезичните граждани на ЕС са далеч по-слабо защитени срещу онлайн
Коментари Харесай

Българите са по-слабо защитени срещу онлайн манипулиране

Българоезичните жители на Европейски Съюз са надалеч по-слабо предпазени против онлайн манипулиране, в сравнение с англоговорящите, защото платформите дават приоритет на британското наличие. Подобна е обстановката и с латвийски, гръцки или даже френски или немскоговорящите. Тази констатация се съдържа в проектодоклада на латвийската евродепутатка Сандра Калниете от Европейската национална партия (ЕНП). Докладът, който е отдаден на външната интервенция, ще се разисква на следващия ден в отрасловата комисия в Европейския парламент, като се чака да бъде гласуван в пленарната зала през януари, предава БНР. 

Особено внимание е отделено на скритото финансиране на политически действия от задгранични донори. Според съществени доказателства това е ставало по време на акциите за избори и референдуми в европейските страни. 

Тези дейности излагат на риск честността на изборите, проведени в Европейски Съюз и внасят нелоялна конкуренция сред партии и претенденти при разпределянето на спомагателни запаси на някои от тях, нормално антиевропейски. Тези запаси не се регистрират в формалните заявления за предизборната акция. 

Над 300 милиона $ към този момент са трансферирани в 33 страни през последното десетилетие от Русия, Китай и други властнически режими, се твърди в проектодоклада. 

Друг набор от принадлежности, с които разполагат непознати страни, е намесата посредством хора, предизвестява Сандра Калниете. 

Най-известната форма е наемането на някогашни европейски политици и държавни чиновници на високо равнище от компании, следени от непознати страни, в подмяна на техните познания, добити по време на мандати на публични длъжности или функционалности. Знанията на тези хора, постоянно основани на поверителна информация и контакти, по-късно се употребяват за сметка на Европейски Съюз и стратегическите ползи на неговите страни членки, се споделя още в документа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР