Българо-македонската комисия по историческите въпроси не се договори за Гоце

...
Българо-македонската комисия по историческите въпроси не се договори за Гоце
Коментари Харесай

Българо-македонската комисия не се договори за Гоце Делчев

Българо-македонската комисия по историческите въпроси не се контракти за Гоце Делчев, оповестяват македонските медии.

След приключването на договарянията преди ден в Скопие съпредседателят на комисията от македонска страна Драги Георгиев сподели, че идентичността на Гоце Делчев остава основен проблем за постигането на какъвто и да е прогрес, а съпредседателят от българска страна Ангел Димитров уточни, че не ние сме определили идентичността на Гоце Делчев, а самият Гоце Делчев.

Георгиев заяви, че членовете на комисията са разговаряли за учебниците за шести клас в българските учебни заведения и за личността на Гоце Делчев.

" Желанията за Гоце Делчев не постоянно се реализират по този начин, както са планувани. За учебниците постигнахме значителен прогрес, постигнахме една рекомендация, която българските сътрудници би трябвало да прегледат по-нататък. Дискутирахме за Гоце Делчев, има маса нови оферти, хрумвания и те ще продължат да бъдат тематика на диалог на идната среща. Този текст е на масата, това е работен вид и ще бъде във фаза на разискване, не бих желал да приказвам за това ", сподели Георгиев след Десетата среща на двустранната мултидисциплинарна комисия по историческите и просветителните въпроси сред България и Северна Македония, представен от Българска телеграфна агенция.

Българските управляващи сложиха съответно искане за прогрес към историческата фигура на Гоце Делчев, само че към този момент няма триумф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР