Българо-индийската комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще заседава в

...
Българо-индийската комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще заседава в
Коментари Харесай

Българо-индийската комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще заседава в Делхи през март


Българо-индийската комисия за икономическо и научно-техническо съдействие ще заседава в Делхи на 6 март, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В тази връзка Министерският съвет утвърди позицията и състава на българската делегация за XVIII сесия на българо-индийската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. От българска страна делегацията ще бъде ръководена от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев, а от индийска – от заместник-министъра на търговията и промишлеността Рита Теаотия.

Индия е важен стопански сътрудник на България в Азия, с бързо разрастващ се пазар с над 1,3 милиарда консуматори. През последните години двустранната търговия последователно нараства, а износът ни през 2016 година е по-голям с 83% на годишна база. Като артикули с максимален капацитет за износ се правят оценка селскостопанските и козметичните артикули.

По време на сесията ще бъдат разисквани опциите за задълбочаване на двустранното съдействие в региона на търговията и вложенията, селското стопанство, превоза, осведомителните технологии и известията и други области от съвместен интерес.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР