Българо-американската софтуерна компания LucidLink влезе в класацията на Forbes Най-добрите

...
Българо-американската софтуерна компания LucidLink влезе в класацията на Forbes Най-добрите
Коментари Харесай

Forbes нареди българо-американската LucidLink сред най-добрите работодатели в САЩ

Българо-американската софтуерна компания LucidLink влезе в класацията на Forbes „ Най-добрите стартъп работодатели в Америка “ за 2024 година. Тазгодишният лист е петата сходна ранглиста на медията, която тя изготвя взаимно със Statista. От 20 000 компании 3000 се класираха за изчерпателен разбор, а 500 попаднаха във финалната листа, която се изготвя от бизнес медията взаимно със Statista.

LucidLink създава програмен продукт за бърза връзка и колаборация в облака. Тя е учредена през 2016 година от българина Георги Дочев и американеца Питър Томпсън. Двамата се срещат в DataCore Software. Докато работи там, българинът, основен член на инженерния екип, постоянно се сблъсква с провокации при достъпа до файлове на отдалечени и хибридни екипи. Той основава решение, което подкрепя съдействието в действително време и дружно с Томпсън се пробва да комерсиализира технологията.

Силата на една компания се крие в нейните хора “, разяснява Томпсън във връзка новината за класирането на компанията в листата на Forbes.

LucidLink има необятно приложение в креативните промишлености, където съдействието по огромни файлове е проблем. Така през днешния ден може да се похвали с сполучливо навлизане в региона на медиите и развлеченията, игрите, архитектурата, дизайна, рекламата и маркетинга.

Българските корени на LucidLink не се изчерпват единствено с присъединяване в нея на Георги Дочев. Година след основаването си в Сан Франциско, компанията разкрива у нас R&D отдел, в който създава и развива своята новаторска облачна услуга за колаборация сред консуматори, без значение къде по света се намират. По данни на Dev.bg чиновниците на компанията в световен мащаб надвишават 100, а към 50 от тях са тези в софийския офис.

През ноември LucidLink разгласи, че е набрала 75 млн. $ в кръг от серия С, воден от Brighton Park Capital с присъединяване на Headline, Adobe Ventures и Baseline Ventures. С този транш общият размер на привлечените средства на LucidLink е към 100 млн. $.

За мнозина анализатори наподобява любопитно по какъв начин започваща компания за предпазване на данни е съумяла да набере такава сума за подобен интервал. Петкратният растеж на годишните периодически доходи през последните две години може би има нещо общо с това, написа TechCrunch в своя публикация във връзка финансирането от предходната година, с което LucidLink възнамерява да форсира развиването на продуктите и инженерните си разработки, придобиването на клиенти и напъните за отвесно разширение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР