Българо-американска кредитна банка приключва процеса по придобиване на 100% от

...
Българо-американска кредитна банка приключва процеса по придобиване на 100% от
Коментари Харесай

БАКБ придобива 100% от дружеството „Пейтех“

Българо-американска кредитна банка завършва процеса по придобиване на 100% от дяловете от капитала на сдружението „ Пейтех “.

На 07.10.2019г. банката подписа с БТК ЕАД контракт за придобиване на притежаваните от БТК ЕАД 50% от капитала на „ Пейтех “, като по този метод стана негов 100% едноличен притежател. С реализирането на договорката банката продължава тактиката си за нахлуване на пазара на моментални разплащания, прочут като „ портфейлни услуги “.

Дружеството „ Пейтех “ бе основано при започване на тази година, като взаимна инвестиция на БАКБ и БТК, с съществена цел създаване на портфейлни услуги. До момента сдружението работеше по създаването на процеси и избор на софтуерен снабдител, както и подготовка за лицензиране като сдружение за електронни пари.

БАКБ чака със договорката да се ускорят процесите и да показа на пазара атрактивно и комфортно решение, което да притегля клиенти от целия набор на пазара в страната. „ Мобилните заплащания и цифровите портфейли към този момент са част от всекидневието на потребителите. Финансовата промишленост е изправена пред тестването да вкарва нововъведения с допустимо най-бързо движение, заради растежа на fintech бранша и измененията в желанията и държанието на потребителите. Това постанова банките и всички финансови институции да трансформират освен доста процеси от своя бизнес, само че и да оферират нови софтуерни артикули, с цел да продължат да бъдат в крайник с времето и особеностите на средата. Банката към този момент би трябвало да бъде в джоба на потребителя.

Амбициите на БАКБ са бързо да навлезем на този пазар, за което ни е нужен цялостен надзор върху сдружението и идните стъпки по неговото лицензиране. “, сподели госпожа Цветелина Бориславова във връзка договорката. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР