Българо-американска кредитна банка основа ново фонд, чрез който ще предоставя

...
Българо-американска кредитна банка основа ново фонд, чрез който ще предоставя
Коментари Харесай

БАКБ създаде фонд за финансиране на малки и средни фирми

Българо-американска кредитна банка основа ново фонд, посредством който ще дава финансиране на дребни и междинни компании в България, ще влага в бизнеси в ранен стадий на развиване и такива във фаза на напредък.

Фондът се споделя "Ай Ди Ес " и той ще бъде ориентиран също по този начин към бързоразвиващи се български компании в региона на ИТ- електронни магазини, компании за онлайн търговия, софтуерни компании, компании за цифрови услуги.

Фондът ще дава поддръжка под формата на принадлежности за дългово финансиране, гаранции, общоприетоо финансиране, придобиване на дялове с опция за назад изкупуване и други Рамките на целевите вложения са гъвкави, а при потребност от финансиране на стойност над 1 млн. лева, могат да бъдат включени и стратегически сътрудници.

"Основната цел на Фонда е да разпознава и влага в местни компании, ориентирани към новаторски, цифрови решения за бизнеса. Ще работим за основаването на цялостна екосистема, подпомагаща и ускоряваща растежа на фирмите от дребния и междинен сегмент. Ние имаме вяра, че дружно можем да създадем нужните условия за удобно развиване на българското предприемачество! “, сподели ръководителят на Надзорния съвет на БАКБ Цветелина Бориславовапо време на формалното показване на стратегията
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР