Българките Ева Брезалиева и Стилияна Николова спечелиха четири сребърни и

...
Българките Ева Брезалиева и Стилияна Николова спечелиха четири сребърни и
Коментари Харесай

Четири сребърни и един бронзов медал за нашите девойки в Москва

Българките Ева Брезалиева и Стилияна Николова завоюваха четири сребърни и един бронзов орден на интернационалния шампионат по художествена гимнастика за девойки в съветската столица Москва, съпътстващ конкуренцията за Гран при.

Отборно грациите са на второ място след домакините от Русия след извънредно мощна игра. На финалите на обособените уреди Ева Брезалиева завоюва сребърни оценки на въже и топка, както и бронз на лента, а Стилияна Николова - е втора на бухалки.



Днес българките се показаха чудесно на вторите два уреда - бухалки и лента. Николова има оценки 21.550 на бухалки и 18.050 на лента, а Брезалиева - 21.000 на бухалки и 18.100 на лента. Вчера Брезалиева има оценки от 18.950 точки на въже и 18.200 на топка, а Стилияна Николова- 18.050 на въже и 17.500 на топка.

"Изключителна игра на българките при девойките в Москва! Много мощни композиции, изиграни със успокоение, убеденост и артистичност! Много труд се хвърли, само че резултатът е забележим. Преди 10 дни написах, че съм щастлива от показаното на контролното за девойки, през днешния ден съм и горда от гимнастиката, която демонстрираха двете надарени девойки и техните треньори Валентина Иванова и Райна Тошева. От на следващия ден дано има още повече работа, с доста предпочитание и примамка за бъдещите надпревари ", разяснява президентът на БФХГ Илиана Раева.

Турнирът в Москва продължава с осъществяванията на лента и бухалки при дамите с присъединяване на Вая Драганова, а по-късно е конкуренцията Гран при. Българката Татяна Воложанина ще показа композициите си с бухалки и лента. Българският арбитър на шампионата е Даниела Велчева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР