Българките Диа Евтимова и Юлия Стаматова се класираха за четвъртфиналите

...
Българките Диа Евтимова и Юлия Стаматова се класираха за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Евтимова и Стаматова се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Българките Диа Евтимова и Юлия Стаматова се класираха за четвъртфиналите на шампионата по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди $.

В трагичен мач, траял 3 часа и 14 минути, поставената под № 2 Диа Евтимова победи с 5:7, 7:6 (8), 7:6 (4)участващата с " уайлд кард " Анжелика Исаева от Русия. Българката поведе с 5:3 в първата част, само че загуби четири следващи гейма, а с това и сета.

Във втората част Диа поведе с 4:1, само че загуби идващите четири гейма за 4:5. До края на сета на два пъти Исаева сервираше за продобиване на мача, само че българката съумя да върне два брейка. В тайбрека Евтимова избави два мачбола на рускията и завоюва с 10:8 точки.

Третата решителна част се разви сходно на първите две. Евтимова поведе с 4:1 с два пробива, само че позволи равнене. В тайбрека Диа губеше с 1:3, само че завоюва шест от идващите седем разигравания.
За място на полуфиналите Евтимова ще играе против Виталия Стамат от Молдова.

Другата българка Юлия Стаматова също се класира за четвъртфиналите. Поставената под №3 Стаматова се наложи с 6:2, 6:2 над Елина Вихрянова (Русия) за 68 минути игра. Юлия поведе с 5:0 и елементарно затвори първата част с 6:2. При 2:2 във втората част българката завоюва четири следващи гейма, а с това и мача. Следващата съперничка на Стаматова е седмата сложена Габриела Хорашкова от Чехия.
За триумфа си Евтимова и Стаматова заработиха по 2 точки за международната класация.

Диа Евтимова продължава и в конкуренцията по двойки. Поставените под №1 Евтимова и Каролина Родгигес Алвеш от Бразилия ще играят на през днешния ден на четвъртфинал против Витилия Стамат (Молдова) и Даниела Вукович (Швейцария).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР