Българката Вяра Лимова се е измъкнала на косъм от смъртта

...
Българката Вяра Лимова се е измъкнала на косъм от смъртта
Коментари Харесай

Българка видяла как убиецът Цтирад стрелял на месо по пациенти в Чехия 

Българката Вяра Лимова се е измъкнала на косъм от гибелта по време на стрелбата в болница в Острава.

Тя е омъжена за чех и живее от няколко години в града. Във съдбовния миг, когато килърът Цтирад влиза в болничното заведение и стартира да стреля по пациентите и техните близки, тя е била в чакалнята и всичко се е разиграло пред очите й.

За случилото се тя споделя в чешки конгрес, видя БЛИЦ.

"Беше нещо кошмарно. Никой не му обърна първоначално внимание. Той просто подвигна оръжието и стартира да стреля. В началото даже си помислих, че е гръмнало нещо по инсталацията. Но се чуха писъци, хората се разтичаха насам - натам. Аз бях в ъгъла много отдалечена от него и може би това ме е избавило.

Мисля, че дълго време, откакто той излезе от болничното заведение, никой не смееше да мръдне ", споделя Вяра Лимова.

Пациентите, които били във вторник сутринта в травматологията на Университетската болница в Острава до последния миг не очаквали какво може да се случи. Когато незабележимият строителен механик Цтирад В. стартира да стреля, всички са в потрес. Самият той по нищо не издавал, че се кани да извърши нещо толкоз ужасяващо, а и при погледа на добродушното му лице никой не би си го помислил, написа Blesk.cz.



Спортист, скиор, приветлив, естествен мъж. Така познатите и сътрудниците разказват 42-годишния мъж. Когато влезнал в болничното заведение, той извикал да се махнат децата и едвам тогава почнал да стреля, написа iDnes.cz.

Според очевидците той имал желание да убие колкото се може повече хора. Затова и избрал тъкмо това време, когато чакалнята била цялостна с пациенти и техните близки.

"Стрелял е най-вече във врата на хората и в главите им. След като е приключил пълнителя си, е презаредил. Някои от хората употребявали тъкмо този миг, с цел да избягат ", разкрива по време на конференция чешкия министър председател Андрей Бабиш.

Самият Цтирад имал опит с оръжията. Шефът на компанията, където е работел, удостоверява, че от време на време ходел с сътрудниците си на стрелбището.
Когато малко след седем сутринта той напускал болничното заведение, оставил след себе си шест натрупа и двама тежко ранени.

Колегите не могат да повярват, че точно той е килърът.



"Беше непрекъснато в положително въодушевление. Единственият, който от време на време носеше цветя на колежките. Ходили сме дружно на ски ", разказва го един от сътрудниците му.

Никой от тях не подозирал, че симпатичният мъж има три полицейски регистрации и има противозаконен револвер.

Преди към месец почнал да се оплаква от здравословни проблеми и си взел болничен за 20 дни.

След като бяга от болничното заведение, Цтирад се насочва към къщи. Само на майка си признал какво се е случило, споделил, че има и желание да постави завършек на живота си и хукнал още веднъж на открито. Уплашената жена незабавно подала сигнал в полицията и разказала какво се е случило.

Цтирад не чакал служителите на реда. С 9-милиметровия револвер стрелял в главата си, когато чул полицейските сирени.

Когато ченгетата стигнали до него, бил жив и комуникирал, само че положението му се влошавало последователно и след 30-минутен опит за спасяването му починал.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР