Българката Виктория Гончева от спортен клуб Гравити спечели титлата при

...
Българката Виктория Гончева от спортен клуб Гравити спечели титлата при
Коментари Харесай

Виктория Гончева беше най-бърза при жените в Borovets Open Cup 2017

Българката Виктория Гончева от състезателен клуб " Гравити " завоюва купата при дамите в интернационалното съревнование по планинско колоездене Borovets Open Cup 2017.

16-годишната Гончева се спусна най-бързо по трасето на " Боровец байк парк " и завоюва 100 точки за ранглистата в българските даунхил серии.

" Доволна съм от крайния резултат, тъй като във финалното втурване съумях да смъква към 20 секунди спрямо квалификациите ", разяснява победителката, откакто подвигна купата.

" Карах контузена и това е положително достижение. Освен това, финиширах с извадена гума без даже да знам по какъв начин е станало. Трасето на Боровец байк парк беше положително, само че най-после се изрови и стана доста мъчно. На 7 и 8 октомври е последният старт за българските даунхил серии, с който закриваме сезона. Следващата година желая да вземам участие в надпреварите, годни за Световната купа, и в случай че намеря финансиране няма да пропусна нито едно. Имам голям късмет да завърша в топ 5 или топ 3, което ще бъде доста огромен триумф и за мен, и за България. Благодаря на " Бороспорт " за това, че са най-голямата ми поддръжка в този спорт и се надявам да продължим да работим дружно ", добави тя.

Най-оспорваната конкуренция в Borovets Open Cup 2017 беше при мъжете в клас UCI, годен за международната класация. В борбата за първото място се включиха осем състезатели от Англия, двама от Франция и най-хубавите български байкъри.

След съвършено и доста технично каране първото място взе Джордж Ганикот от Англия от клуб One Vision Global Racing, който беше решителен и на квалификациите. Втори остана Паскуал Шарли от Франция (Indem), а трети - Робърт Смит от Англия (Silverfish UK).
От българите най-хубаво време даде някогашният народен първенец Росен Ковачев, следван от Стивиан Гатев и Йоан Нейчев.

В категория " хард тейл " още веднъж над всички беше Васил Денчев, който остави съперниците надалеч обратно. Open категорията, в която караха състезатели без тим или лиценз, завоюва Виктор Лозанов от Pro Team Samokov, а при ветераните златния орден взе Димитър Гайдов от състезателен клуб " Шамбала ". При юношите 15-16 години господства Йордан Анчев от Riders United, който през вчерашния ден беше най-бърз в детските даунхил серии.

В Borovets Open Cup 2017 участваха повече от 100 състезатели, измежду които представители на Франция, Румъния, Турция, Гърция и Англия.

Дължината на трасето беше 2,4 км, а денивелацията - 440 м. Най-малкият участник беше на 10 години, а най-възрастният - на 44. А всички байкъри бяха единомислещи, че това е едно от най-техничните и скоростни трасета, на които са карали.

През идната година Боровец още веднъж ще одобри стартове от UCI категорията, които носят точки за ранглистата на Международния колоездачен съюз. Състезанието ще се организира на 15 и 16 септември, а 2,4-километровото трасе на Боровец байк парк ще накара още веднъж байкърите да покажат най-хубавото, на което са способни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР