Българката Цветелина Попова-Уланд все още няма контакт с децата си,

...
Българката Цветелина Попова-Уланд все още няма контакт с децата си,
Коментари Харесай

Барневарн - грижа или ад за деца и родители в Норвегия

Българката Цветелина Попова-Уланд към момента няма контакт с децата си, които са отнети от Норвежката работа за протекция на детето Барневарн.
 Цветелина Уланд чака щерка си пред учебното заведение в Норвегия, идва полиция  Външно се заема с проблема с отнетите българчета в Норвегия  Майка, върнала се от Норвегия: Питаха децата дали тати пие бира  В Норвегия системата лишава децата, в България напряко ги убива
Тя показа по време на конференция през днешния ден, че освен не може да вижда двете деца, само че и няма право на телефонен диалог с тях, нито да им изпраща движимости по трети лица. 

10-годишният Андреас и сестра му - 11-годишната Селина, са отнети от Норвежката работа за отбрана на децата Барневарн, по мнение на Уланд, както и на редица юристи - без задоволително основателна причина. Сега Селина е в приемен дом, а братчето й- при своя татко. 

Когато пита представители на службите по какъв начин се усеща щерка й при приемното семейство, й дават отговор, че момичето е добре, само че в действителност е мъчно да се дефинира дали това е правилно, защото децата в приемни фамилии се ревизират единствено 4 пъти в годината, съобщи Уланд. Уверението, че Андреас е добре, пък е получено не от самия него, а от неговия татко. 

 Цветелина Попова-Уланд, фотография: БТВ

Въпреки това Уланд показа, че е получила дневник на своята щерка, в която тя разказва тъгата си от раздялата със своята майка и разказва ситуацията си като " тежко и мъчно детство ". 

Сега българката е дала делото в апелативен съд за преразглеждане, само че към момента няма изясненост по кое време ще бъде датата на процеса, нито дали ще види децата си дотогава. Тя заяви, че българският консул в Осло е изискал да се види с децата, само че към момента не му е обещано позволение от управляващите.

Други родители от България, които живеят или са обитавали в Норвегия, също споделиха опита си до момента с Барневарн.

Според тях службата няма ясни критерии за извеждане на дете от фамилията, нито дава отчетност на страната.

Медиите в северната страна пък са цялостни със публикации, в които норвежки родители се оплакват от тормоз от страна на чиновниците на службата, съобщи Димитър Желев - учител в учебно заведение по изкуствата в Норвегия.

" От това страдат и норвежци. Юристи и социолози, психолози проверяват тази организация и не проумяват за какво тя съществува ", сподели той.

Желев описа за случаи, в които фамилии са унизени с инспекции от службите с години, освен това за незначителни неща или анонимни сигнали. 

Страх от дейностите на службата са върнали Надежда Петкова в България след седем години в Норвегия. Тя показа, че Барневарн се е трансформирала в инструмент за закани, а тя самата е била застрашена със службата от свои съседи, които ѝ дължат пари. Тя и семейството ѝ обаче съумяват да изведат децата в България бързо, с цел да не споделят ориста на Селина и нейния брат.

" Те могат да ти вземат детето, тъй като да вземем за пример е с неизмити зъби ", споделя Петкова.

Според други българи в Норвегия огромният размер на сумата, която страната отпуска на приемните фамилии (около 3000 евро на дете) е причина в страната да се основават лобита, които поддържат работата на Барневарн.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР