Българката Теодора Маджарова, която потърси алтернативно лечение за онкологично заболяване

...
Българката Теодора Маджарова, която потърси алтернативно лечение за онкологично заболяване
Коментари Харесай

Линейка ще превози Теодора от Истанбул до София

Българката Теодора Маджарова, която потърси различно лекуване за онкологично заболяване в Бразилия, е отпътувала тази заран от Сау Паулу с постоянен полет до Истанбул.

По преценка на компанията за медицински превоз, прехвърлянето до България ще бъде осъществен с кола за спешна помощ, а не със аероплан, оповестиха от българското Външно министерство.

„ Турските медицински експерти, съпътстващи Теодора Маджарова, в консултация с български лекари, считат, че инсталирането на здравната инсталация в аероплан от Истанбул до София би лишило доста време, което, допълнено с по-ниската скорост на полета при българския военнотранспортен аероплан „ Спартан ”, не би икономисало време. Риск носи и повторното излагане на българката на промени в налягането ”, показват от Министерство на външните работи.

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева нашите задачи в Бразилия и в Турция оказват цялостно подпомагане за превозването на българската гражданка.

Маджарова е превозена от болничното заведение в град Можи Гуасу до летище „ Гуарулос ” в Сау Паулу със профилирана кола за спешна помощ със модерно съоръжение и две медицински лица, придружавана от български консул. Служители на Министерството на външните работи на Федерална република Бразилия и на самолетната компания са подкрепили прекосяването през летище „ Гуарулос ”.

На летище „ Ататюрк ” в Истанбул Маджарова ще бъде посрещната от особено оборудваната кола за спешна помощ, която ще транспорти нашата съгражданка до София, показва bTV.

Местните институции оказват цялостно подпомагане. Двама чиновници в Генералното консулство в Истанбул ще спомагат за бързото прекосяване на българската гражданка и съпътстващите я през контролните органи. В случай че възникне нужда от хоспитализирането ѝ в Истанбул, тя ще бъде призната в болница, която е ситуирана в непосредствена непосредственост до летище „ Ататюрк “, която  е подготвила за задачата лекарски екип.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР