Българката Теодора Маджарова, която е в тежко здравословно състояние, отпътува

...
Българката Теодора Маджарова, която е в тежко здравословно състояние, отпътува
Коментари Харесай

МВнР с подробности за прибирането на Теодора в България. Тя вече пътува за Истанбул

Българката Теодора Маджарова, която е в тежко здравословно положение, отпътува тази заран от Сау Паулу за родината с постоянен полет до Истанбул, оповестява Министерство на външните работи.

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила нашите задачи във Федерална република Бразилия и в Република Турция оказват цялостно подпомагане за превозването на българската гражданка, се показва в известието.
Отбелязва се, че Маджарова е превозена от болничното заведение в гр. Можи Гуасу до летище "Гуарулос " - Сау Паулу, със профилирана кола за спешна помощ със модерно съоръжение и две медицински лица, придружавана от български консул. Служители на Министерството на външните работи на Федерална република Бразилия и на самолетната компания са подкрепили прекосяването през летище "Гуарулос ".

На летище "Ататюрк " в Истанбул Теодора Маджарова ще бъде посрещната от особено оборудваната кола за спешна помощ, която ще транспорти нашата съгражданка до София. Местните институции оказват цялостно подпомагане. Двама чиновници в Генералното консулство в Истанбул ще спомагат за бързото прекосяване на българската гражданка и съпътстващите я през контролните органи. В случай, че възникне нужда от хоспитализирането й в Истанбул, тя ще бъде призната в болница до летище "Ататюрк ", която е подготвила за задачата лекарски екип, осведомят от Министерство на външните работи.

По преценка на компанията за медицински превоз прехвърлянето до България ще бъде осъществен с кола за спешна помощ, а не със аероплан. Турските медицински експерти, съпътстващи Маджарова, в консултация с български лекари, считат, че инсталирането на здравната инсталация в аероплан от Истанбул до София би лишило доста време, което, допълнено с по-ниската скорост на полета при българския военнотранспортен аероплан "Спартан ", не би икономисало време. Риск носи и повторното излагане на българката на промени в налягането.

ГК-Истанбул и ГК-Одрин ще окажат подпомагане при прекосяването на колата за спешна помощ през държавната граница, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР