Българката Ружа Игнатова, която от 2017 г. е обявена за

...
Българката Ружа Игнатова, която от 2017 г. е обявена за
Коментари Харесай

ФБР с нови разкрития за Ружа Игнатова: Как българката задигна 4 млрд. долара

Българката Ружа Игнатова, която от 2017 година е оповестена за интернационално търсене за кражба от 4 милиарда $ в криптовалути, е воин в. На това е отдаден епизод от подкаста на ФБР, в който се споделя за закононарушенията на десетте най-издирвани от американското правораздаване нарушители.

Ето какво гласи подкастът на ФБР:

Ружа Игнатова: OneCoin е елементарен за потребление. OneCoin е за всеки. Правете заплащания на всички места, всеки, в международен мащаб. И това сме ние. Глобални жители на дребен свят, които желаят да създадат смяна.

Моника Гроувър: Това беше Ружа Игнатова, която говореше през 2016 година Известна като CryptoQueen, тя освен е съосновател на OneCoin... само че и е скорошно попълнение в листата на десетте най-издирвани бегълци на ФБР.

В този епизод на " Вътре във ФБР " ще научим по какъв начин Игнатова, посредством компания, в миналото рекламирана като „ килъра на биткойни “, не промени света, а вместо това ограби вложителите с милиарди долари.

Аз съм Моника Гроувър и това е " Вътре във ФБР ".

Приблизително през 2014 година Ружа Игнатова и нейният сътрудник основават OneCoin, основана в България компания, която се популяризира като нова виртуална валута, само че се допуска, че е скица за машинация през цялото време. Целта е била да накарат вложителите да влязат в пространството на криптовалутите или може би да разширят своето портфолио от криптовалути - да купят.

Игнатова употребява редица похвати за привличане на вложители.

Първо, тя се насочи към хора, които може да не са разбрали изцяло тънкостите на криптовалутите, само че бяха разчувствани от впечатляващата й автобиография, маркетинговите тактики на OneCoin и вълнението към криптовалутите.

Като част от това се споделя, че OneCoin е употребявал доста от термините, свързани с виртуалните валути, само че не и действителните практики.

Например, следователите считат, че OneCoins не са добивани по метода, по който криптовалутите нормално са, което е посредством компютърни запаси.

И OneCoin твърдеше, че има частен, централизиран блокчейн. Така че общоприетите криптовалути имат обществена, децентрализирана блокова верига, което значи, че нейните консуматори могат да виждат всички транзакции във валутата, и че търсенето и предлагането дефинират пазарната стойност.

Но хипотетичният частен блокчейн на OneCoin разрешава единствено на OneCoin, а не на вложителите, да виждат която и да е от транзакциите. По принцип компанията OneCoin служи като единствен регулатор на валутата. И цената на криптовалутата се определяше от компанията, а не от пазарното търсене.

И най-после, Игнатова и нейният сътрудник даже сътвориха многостепенна маркетингова тактика, с цел да насърчат съществуващите вложители да продават пакети OneCoin на своите другари и семейство, които, откакто влагат сами, бяха насърчавани да създадат същото с приятелите и фамилията си.

Игнатова съумя в схемата си за набиране на вложители в OneCoin. При тази поява през 2016 година в Лондон тя се похвали за потребителската база на компанията:

" Всички знаете, откогато изкопахме първата си монета през януари 2015 година, нашият напредък се взриви. Себастиан и Кари ни демонстрираха числата. Днес имаме над два милиона консуматори. Потребители значи дейни консуматори. Нашата база данни има повече от 12 милиона входни точки. Но тези два милиона са дейни консуматори. И никоя друга криптовалута няма толкоз доста консуматори, колкото ние ", споделя Игнатова.

Но тези консуматори и други, които се включиха в по-късните години, нямаха действителен метод да проследят своя OneCoin или транзакциите във валутата.

В края на деня техните вложения в OneCoin бяха безполезни и дружно те изгубиха еквивалента на повече от 4 милиарда щатски $.

Точно както при всеки тип машинация, ние постоянно предизвестяваме обществеността да внимава с тайната. Всяка „ инвестиция “, която е загадка по природа, евентуално е машинация.

Освен това вложението на парите ви въз основа на нечий персонален гений или харизма, а не на съществени обстоятелства, също е сигнален знак, че може да станете жертва на машинация.

На 12 октомври 2017 година Игнатова е упрекната във връзка със схемата за машинация OneCoin и е издадена федерална заповед за ареста й. Разследващите считат, че тя може да е била подсказана, че е разследвана. Тя е пътувала от София, България, за Атина, Гърция, на 25 октомври 2017 година и от този момент е в неопределеност.

Игнатова е едвам 11-ата жена в листата на ФБР с десетте най-издирвани бегълци, който е основан през 1950 година

В момента тя е на 42 години и има кафяви очи и тъмнокафява до черна коса. Разследващите обаче считат, че тя може да е трансформирала външния си тип.

Игнатова владее британски, немски и български език. Тя може да пътува с подправен паспорт и да има известни връзки с България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства. Известно е, че е водила разточителен метод на живот.

За спомагателна информация за Игнатова, в това число фотоси и видео, посетете. Ако имате информация за Ружа Игнатова, свържете се с локалния офис на ФБР или с най-близкото американско посолство или консулство. Можете също да докладвате препоръки онлайн на. Типстърите могат да останат анонимни.

Това е друга продукция на Inside the FBI. Можете да ни следвате в обичания си подкаст плейър, в това число Spotify, Apple Podcasts или Гугъл Podcasts. Можете също да се абонирате за вести по имейл за нови епизоди на.

Аз съм Моника Гроувър от Службата за връзки с обществеността на ФБР. Благодаря, че се включихте.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР