Българката Ружа Игнатова е участвала в пирамида за измами и

...
Българката Ружа Игнатова е участвала в пирамида за измами и
Коментари Харесай

Измамничката Ружа Игнатова - с яхта за 15 млн. лева и имоти по цял свят

Българката Ружа Игнатова е взела участие в пирамида за измами и пране на пари посредством основаване и разпространяване на виртуалната валута "OneCoin ". Разследването против 37-годишната световна лъвица стартира преди 2-3 години. Тя съумяла да измами към 3 милиона души, които закупили обучителни пакети за криптовалутата "ОneCoin ". След това те придобивали и самата криптовалута, написа

Игнатова и майка ѝ са разследвани в Германия, където разпространяването на уанкойни е неразрешено. По искане на прокуратурата в немския град Билефелд, област Северен Рейн-Вестфалия, профилираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП провели в България акция, при която са конфискувани сървъри, употребени за "OneCoin " и са разпитани 50 души. Акцията е координирана от Европол и Евроджъст.

Искането на немските магистрати към България е за съответни процесуално-следствени дейности – претърсвания и разпити на очевидци, само че няма издадени европейски заповеди за арест на съответни лица, посочи през вчерашния ден шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

“OneCoin” няма нищо общо с набиращата от ден на ден известност биткойн. Ако биткойн е децентрализирана валута, то уанкойн е централизирана. Тоест, уанкойн може да бъде добит единствено от съответна интернационална асоциация. Ако биткойн може свободно да се купува и продава в интернет, то уанкойн може единствено чре една асоциация, сподели още Гешев.

Проверявано е българското комерсиално сдружение "Уан Нетуърк сървисис” ЕООД и обвързваните с него лица, включително и двете българки с немско поданство. Това са основателката на "ункойн” - Ружа Игнатова и нейната майка Веска, на чието име има 9 регистрирани компании у нас. Сред тях е въпросното ЕООД, което се води на 26-годишния Кристиян М., а негов притежател е друга компания с началник Божидар З., също 26-годишен. Разследващите откриват местонахождението на сървърите в София и обслужващите ги компании, употребявани от интернационалната незаконна организация.

По данни на прокуратурата "OneCoin Ltd.” е записано в Обединените арабски емирства и работи посредством стотици свързани с него сдружения на 4 континента. То вкарва разплащания с уанкойн (по сходство на криптовалутата биткойн), като в Германия и няколко други страни разпространяването на уанкойни е неразрешено. Според немските финасови институции уанкойните служат като платежно средство, посредством което се заобикаля локалното законодателство, уреждащо платежните услуги. У нас обаче търговията с криптовалута не е инкриминирана, заяви шефът на профилираната прокуратура.

Българското сдружение "Уан Нетуърк сървисиз” ЕООД е изпълнявало функционалностите на в действителност търговски представител на "OneCoin Ltd.”, набирало е клиенти като дистрибутор на основаната от него виртуална валута. В момента активността на свързани с „ OneCoin Ltd.” сдружения се проверява още в Англия, Ирландия, Италия, Съединени американски щати, Канада, Украина, Литва, Латвия, Естония и доста други страни.



Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че за към 3 години тази интернационална група е съумяла да притегли повече от 3 млн. консуматори и клиенти от целия свят, които влагат в обучителни пакети за криптовалутата уанкойн. За разлика от биткойн, които е децентрализирана криптовалута и всеки може да се включи в добива му, когато си изиска, уанкойн е централизиран - цялата търговия с него се прави на вътрешен сървър след закупуване на пакет.

Самите пакети са разнообразни и цените им варират от 110 евро до 27 500 евро. Всеки от тях предлага образование по виртуални валути и съответно уанкойн и разнообразни бонуси, с което човек може да завоюва “огромни приходи”. Има алтернатива и да получавате пари от всички новопривлечени членове, които влагат в уанкойн или станат членове на концепцията. Така от компанията дават обещание доходи на правилото на мрежовия маркетинг. Именно тази тактика кара потребителите в мрежата, немските управляващи, а и финансови регулатори по света да разказват уанкойн като следващата финансова пирамида.

Основателката на уанкойн става "Бизнесдама за 2014 г.” у нас, оповестява "Труд ". Д-р Ружа Игнатова е родена в България, само че от 10-годишна живеев в Германия с родителите си Пламен и Веска Игнатови. Завършва магистратура по "Икономика” в университета в Констанц и пази докторантура по "Право” в Оксфорд, сочи самата тя в биографията си. Започва кариерата си като съветник в интернационалната компания „ Маккинзи енд Къмпани”, където работи с редица интернационалните банки и финансови институции.

Според немско списание "Дер Шпигел” Ружа Игнатова и татко ѝ Пламен до 2012 година са имали металургичен цех в Бавария, който е банкрутирал дни, откакто притежателите са го продали. Немското издание сочи, че дъщерята е била наказана условно за това, че е забавила оповестяването на неплатежоспособност, а синдикът на сдружението упреква фамилията, че преди несъстоятелността са разглобили мощностите за да бъдат изнесени от завода. Игнатова е представена да твърди, че това е погрешна интерпретация, а повода за банкрута била международната рецесия.

През 2015 година показва концепцията за бъдещето на международните разплащания посредством криптовалути на конгрес, проведен от списание The Economist. Освен Ружа Игнатова, други лектори на събитието са тогавашният президент на България Росен Плевнелиев, и министъра на стопанската система Божидар Лукарски.

В България през 2014 година записва Фондация "Един свят” и получава наградата „ Бизнесдама на 2014 г.” Омъжена е за немски юрист. За нейния всемирски живот и присъединяване ѝ в празненства, в това число и на 40-метрова яхта, оповестяват жълтите уеб сайтове. По данни от Търговския указател фамилията има здания за 20 млн. лева в София.



Централната постройка на проверяваната от спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС компания „ Уан нетуърк сървисис” ЕOOД се намира в постройка на столичния площад „ Славейков” 6А. Смята се, че преди 5 година цялата постройка е купена за към 3 млн евро от компания, записана в Обединените арабски емирства от Ружа Игнатова. Тя и майка ѝ Веска ръководят през другите интервали и други компании като „ Уан пропърти “, „ Уан пеймънтс “ и други, които придобивяат недвижими парцели в идеалния център на София, измежду които и емблематичната постройка на някогашния ресторант „ Крим” за към 4,2 млн евро. Брокери пресмятат, че общата пазарна стойност на купените от фамилията от Германия недвижими парцели надвишава 20 млн.лв.

В свое изявление пред всемирски уебсайт Ружа Игнатова споделя, че води договаряния за закупуване на една у закъсала по отношение на момента козметична фабрика в Германия. "Освен изцяло познатите марки, с които е известна, ще основа и една чисто нова козметична линия, както и артикули за коса с в началото име RUJA, което е моето име, само че и звучи интернационално по някакъв начин”, споделя бизнесдамата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР