Българката Офелия Русева, която почина на 19 март в САЩ

...
Българката Офелия Русева, която почина на 19 март в САЩ
Коментари Харесай

Известна наша диригентка почина от усложнения на коронавирус, отказала да влезе в болница

Българката Офелия Русева, която умря на 19 март в Съединени американски щати от затруднения, свързани с ковид COVID-19, е отказала да отиде в болница, разкри синът й, който се лекува сега в болница в Питсбърг, написа локалното издание Pittsburgh Post-Gazette, представено от " Бгвойс ".

Людмил Велев разказва по какъв начин тя мислела, че има просто грип и въпреки да е на 78 години и в последните два дни от живота си да е спяла съвсем непрестанно в дома му в Грийнфийлд, упорствала да не викат доктор.

„ Нямаше застраховка. Мислеше, че може би няма да може да заплати сметката. А и тъй като е чужденка, се притесняваше още повече “, споделя 43-годишният мъж пред Pittsburgh Post-Gazette от болничното легло. Велев е в UPMC Presbyterian, където от понеделник се пробват да предотвратят затруднения от COVID-19.

Миналия понеделник, 16 март, майка му очевидно се влошила и в този момент той споделя, че наподобява го е подвела като казвала, че просто е отпаднала, има потребност малко да си почине и скоро ще се оправи.

В сряда, 18 март, Русева споделила, че се усеща по-добре „ и изглеждаше релативно добре за болен човек “. „ Тя смяташе, че е хванала грип и ще се оправи от единствено себе си “, добавя синът.

Диригент на столичен читалищен хор „ Арфа “, Русева пристигнала в Съединени американски щати през ноември. И тя, и синът й, който е музикант, само че работи и като водач за Lyft и Uber, се почувствали зле към 12 март, когато той спрял да излиза на работа.

Това частично се дължало на обстоятелството, че в семейството към този момент имало болни. Изабела, 4-годишната й внучка, се разболяла преди към 2 седмици, „ само че бързо се оправи и беше добре след няколко дни “.

После за ден боледувала от грип и снаха й Кармен Бланко. Затова и Велев въобще не подозирал, че някой в фамилията може да е хванал COVID-19.

Pittsburgh Post-Gazette напомня, че е известно, че децата и по-младите прекарват ковид по-леко или незабележимо, само че при хората над 60 години той постоянно влияе брутално. Русева се почувствала зле в четвъртък, 19 март, и поискала помощ, с цел да слезе от горния етаж. Но към този момент изглеждала несъответстваща и след броени минути изпаднала в безсъзнание.

Велев разказва по какъв начин се е обадил на незабавния телефон 911 и 8 минути убеждавал оператора, че майка му в действителност е зле. Линейката пристигнала след още 25 минути, като през това време сърцето на майка му спряло и той й правил изкуствено дишане и сърдечен масаж.

„ Дойдоха в защитни костюми и направиха за 40 минути всичко, което могат. Но тя си беше отишла. “

Велев научил, че Офелия Русева има COVID-19, чак откакто й е изработен постмортем тест. Официалната причина за гибелта й е синдром на остра дихателна непълнота, провокиран от ковид. Тя възнамерявала да се прибере в България през май.

Заради това, че синът е с ковид, ще би трябвало да изчака и погребението. Приятел на фамилията незабавно е основал идея за набиране на средства в тяхна помощ и досега има близо 5000 $ в нея.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и тех
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР