Българката Офелия Русева, която почина на 19 март в САЩ

...
Българката Офелия Русева, която почина на 19 март в САЩ
Коментари Харесай

Починалата от Covid-19 в САЩ българка отказвала да отиде в болница

Българката Офелия Русева, която умря на 19 март в Съединени американски щати от затруднения, свързани с ковид Covid-19, е отказала да отиде в болница, тъй като мислела, че става въпрос за елементарен грип и се тормозила за цената на лекуването си. Това споделя синът ѝ Людмил Велев, при който тя е била на посетители от ноември 2019 година и който сега е на легло в болница в Питсбърг с респираторни проблеми поради вируса.

78-годишната жена, която е била диригент в столичния читалищен хор " Арфа ", и синът ѝ, който е музикант, само че работи и като водач за Lyft и Uber, се почувствали зле към 12 март, когато той спрял да върви на работа.

Велев споделя за " Питсбърг Пост Газет ", че майка му твърдяла, че просто е отпаднала и скоро ще се оправи. Двамата мислели, че са заболели от грип, тъй като четиригодишната щерка на Велев Изабела била болна към 2 седмици преди този момент, само че бързо се оправила. После за малко признаци на грип имала и брачната половинка му Кармен Бланко.

Така Русева била уверена, че има просто грип и ще се оправи. Дори и откакто в последните два дни от живота си да спяла съвсем непрестанно в дома на сина си в Грийнфийлд, тя упорствала да не викат доктор.

" Нямаше застраховка. Мислеше, че може би няма да може да заплати сметката. А и тъй като е чужденка, се притесняваше още повече ", споделя 43-годишният мъж пред локалното издание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР