Българката Мира Яшар и приятелят й Джоузеф Робинсън остават с

...
Българката Мира Яшар и приятелят й Джоузеф Робинсън остават с
Коментари Харесай

Мира Яшар и приятелят й остават с подписка в Турция

Българката Мира Яшар и приятелят й Джоузеф Робинсън остават с мярка за неотклонение " подписка ", заяви БНР. Мярката не им разрешава да изоставен рамките на Турция. Решението мярката за неотклонение да остане същата взе турският съд по-рано. Той отсрочи делото за 4 юли.

 Внасят обвиняване против Мира Яшар, българката, арестувана в Турция
Внасят обвиняване против Мира Яшар, българката, арестувана в Турция

Приятелят й го грозят 10 години затвор

Припомняме, през юли арестувани в Турция бяха Мира Яшар, майка й Веселина и приятелят на Мира Джо Робинсън . Впоследствие върво беше освободена майката на Мира .По време на ареста британецът и българките са били на лятна почивка в курорта Дидим , който се намира на към 200 километра южно от Измир. Властите в Турция арестували фамилията, тъй като британецът е бил разследван за връзки със сирийския клон на организацията на кюрдските сили , която е оповестена от Турция за терористична организация.

 Бившият английски боец, арестуван с българките за тероризъм в Турция, е почтен, оповестиха родителите му
Бившият английски боец, арестуван с българките за тероризъм в Турция, е почтен, оповестиха родителите му

Това обявиха родителите на 24-годишния Джо Робинсън пред " Гардиън "

След като през 2014 година напуща английската войска, Робинсън се среща в обществените мрежи с кюрдски деятели. През юли 2015 година лети за Сюлеймания в Иракски Кюрдистан, след което се причислява към силите на сирийските кюрди и в рамките на три седмици получава военно образование . Обвинен е в участие в Съюза на кюрдските общности, Кюрдската работническа партия, Партията либерален съюз, Силите за национална отбрана, които Турция смята за едно.

В обществените мрежи се срещат с Мира и по-късно стартират връзка. Тя е упрекната, че в профилите си е разпространявала фотоси и послания на считани от Турция за терористични кюрдски организации.

 Турция постави в
Турция постави в " черен лист " 77 българи за тероризъм

България не е известена публично

Припомняме, на 17 юли, стана ясно, че турското външно министерство е обнародвало " черен лист ", включващ 77 българи, подозирани за връзки с терористични организации. За " черния лист " излиза наяве от отчет на Министерство на вътрешните работи на южната ни съседка , отдаден на битката с групировката " Ислямска страна ". По информация на журналиста Илхан Андай арестуваните ни сънародници не са включени в " черния лист ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР