Българката Мина Андреева е назначена временно за главен говорител на

...
Българката Мина Андреева е назначена временно за главен говорител на
Коментари Харесай

Българка временно става основен говорител на Европейската комисия

Българката Мина Андреева е назначена краткотрайно за основен представител на Европейската комисия. Това удостовери самата тя на конференция през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Досега Андреева бе заместител на главния представител Маргаритис Схинас. Гръцкото държавно управление предложи през вчерашния ден Схинас да бъде назначен за еврокомисар в идващия състав на Европейска комисия с ръководител Урсула фон дер Лайен.

Андреева добави, че до момента 15 страни от Европейски Съюз са създали оферти за идващите си еврокомисари. Пет от препоръчаните са дами, макар че новоизбраният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изиска да работи с най-вече 13 мъже в своя 27-членен екип. Тя настоя страните в Европейски Съюз да предложат по двама претенденти - мъж и жена.

Изслушванията на претендентите ще се състоят от 30 септември до 8 октомври. Целият състав на Европейска комисия с ръководител Урсула фон дер Лайен се планува да бъде гласуван от евродепутатите сред 21 и 24 октомври. Настоящият състав на Европейска комисия ще бъде на работа до 31 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР