Българката Мими Христова изведе Пинджаб роялс до финала в Индийската

...
Българката Мими Христова изведе Пинджаб роялс до финала в Индийската
Коментари Харесай

Мими Христова изведе индийски си тим до финал

Българката Мими Христова изведе „ Пинджаб роялс ” до финала в Индийската лига по битка. В решителната битка европейската вицешампионка надви над представителката на домакините Сарита с 5:2 в категория до 57 кг.
 Мими Христова донесе сребро на България от европейското по битка
По този метод тимът на Христова се наложи с 5:4 над „ Дангал ” и на следващия ден за трети път ще взе участие в разногласието за трофея, оповестява формалният уебсайт на българската федерация по битка.

Христова бе оповестена и за най-хубава състезателка в конфликта.

„ След последния съдийски сигнал залата безусловно изригна – разказва еуфорията старши треньорът на националния ни тим Петър Касабов. – Публика, спонсори наскачаха и започнаха да скандират името ѝ и на „ Пинджаб ”. ”

За купата на следващия ден „ Пинджаб роялс ” ще има за противник спечелилия от дуела сред „ Хараяна Хамърс ” и „ Делхи Султанс ”, който е довечера.

До момента Мими Христова има на сметката си пет срещи, от които 3 победи и две загуби. А в паузата сред дуелите отскочи и до България за два дни, с цел да се бори на родното състезание в Сливен, където стана шампионка. По-късно същия ден отлетя назад за Делхи, с цел да се бори на идващия в Лигата.

Нейни съотборници са още Дато Марсигашвили (Грузия, 86 кг), бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 и повторен европейски първенец, украинката Алина Стадник (76 кг), международна и европейска шампионка, както и канадецът Кори Джарвис (125 кг), сребърен медалист от Панамериканските игри.

Това е второто българско присъединяване в Индийската лига. Дебют през 2017-а направи бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова, която тогава се състезаваше за отбора на „ Дангал ”.

За разлика от останалите шампионати тук всеки тим придобива състезателите посредством търг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР