Българката Милена Тодорова спечели трети медал на Световното юношеско първенство

...
Българката Милена Тодорова спечели трети медал на Световното юношеско първенство
Коментари Харесай

Милена Тодорова спечели трети медал на СП за юноши по биатлон

Българката Милена Тодорова завоюва трети орден на Световното юношеско състезание по биатлон в Ленцерхайде (Швейцария), откакто през днешния ден взе бронз в преследването на 10 км при девойките. Милена Тодорова съумя да завоюва отличие във всяко едно съревнование, в което взе участие - сребро в самостоятелната дисциплинираност, бронз в спринта и бронз в преследването. Това е един от най-сериозните триумфи за българския биатлон на младежко равнище.

Shevchenko wins and has the time to take the flag. for Skrede, Todorova takes
__#Lenzerheide2020 #YJWCH20 pic.twitter.com/9yLteGoz7a
— IBU Junior Cup (@IBU_Junior) February 2, 2020
Днес българката позволи две неточности в четирите стрелби и финишира на 48.4 секунди след победителката Анастасия Шевченко от Русия. Тодорова не позволи неточност в първите две стрелби и беше втора след второто посещаване на рубежа, само че по-късно сбърка два пъти. Все отново до края на надпреварата тя съумя да се пребори за място на почетната стълбичка.

Рускинята завоюва златото, откакто измина трасето за 30:45.7 минути и повали всичките 20 цели. Втора на 15.0 секунди се подреди Осне Скреде от Норвегия с една неточност в стрелбата. При юношите победител в преследването на 12.5 км стана Данило Ритмюлер от Германия, който финишира за 35:34.2 минути с три пропуснати цели. (1+0+2+0) Състезанието мина без българско присъединяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР