Българката Милена Тодорова спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на

...
Българката Милена Тодорова спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на
Коментари Харесай

Милена Тодорова спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на 12.5 км на Световното юношеско първенство

Българката Милена Тодорова завоюва сребърен орден в самостоятелната дисциплинираност на 12.5 км за девойки на международното юношеско състезание по биатлон в Ленцерхайде (Швейцария).

22-годишната Тодорова направи мощно съревнование и макар че позволи три неточности в четирите си стрелби завоюва сребърното отличие. Българката финишира на 1:07.9 минута зад победителката Анастасия Халиулина от Русия.

Рускинята измина трасето за 41:32.6 минути и повали всичките 20 цели. Трета приключи представителката на домакините Еми Басерга с две неточности в стрелбата и пасив от 1:16.0 минута. Още две българки участваха в конкуренцията. Мария Здравкова се класира на 24-о място с две пропуснати цели и закъснение от 3:45.3 минути, а Любомира Пехливанска позволи пет неточности в първите си две стрелби и не приключи надпреварата.

При младежите в самостоятелната дисциплинираност на 15 км международен първенец стана Макс Бархевитц (Германия). Той преодоля трасето за 40:15.8 минути и повали всичките 20 цели. Българите Петър Велчев и Николай Тодоров са надлежно 90-и и 96-и в класирането. Велчев направи шест неточности и остана на 10:21.3 минути след спечелилия, а Тодоров пропусна девет цели и финишира с пасив от 13:47.1 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР