Българката Мариана Карпатова е оперна певица мецо сопран и вокален

...
Българката Мариана Карпатова е оперна певица мецо сопран и вокален
Коментари Харесай

Българската оперна певица, която покори САЩ, предава таланта си и у нас

Българката Мариана Карпатова е оперна певица мецо сопран и вокален възпитател, която години наред демонстрира невероятния си гений на американската оперна сцена.

Тя стартира своето музикално обучение в България – Музикалното учебно заведение и Музикалната академия, където е в класа на професор Мати Пинкас.

Карпатова приключва първо консерваторията в Сейнт Луис, Мисури, а след това и влиятелния оперен център към „ Джулиард Скул “ в Ню Йорк.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ОПЕРНАТА ПЕВИЦА МАРИАНА КАРПАТОВА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Оперната прима споделя за живота, кариерата и завръщането си в родината в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg .

„ Аз и сестра ми още от дребни безусловно пеехме на всички места, където имахме опция. Цялата ми ученическа възраст мина на сцената със мощното предпочитание да пея. Участвах във вокална група, с която изнесохме повече от триста концерта в страната и чужбина “, споделя певицата.

Певицата с луксозен глас, останала вечно зад кулисите

След идването си в Съединени американски щати българката стартира участия в редица спектакли на Оперния център в една от най-престижните школи за изкуства „ Джулиард Скул “ в Ню Йорк.

Професионалната ѝ кариера се развива и описът на нейните изяви е впечатляващ.

Още като студентка взе участие в влиятелното предаване “На живо от Линкълн Център” на продукцията на Морис Сендак “Хензел и Гретел” в двойната роля на майката и вещицата.

Лили Иванова: Дарбата не може да се придобие. С нея човек се ражда

Изпълнението й в Линкълн Център като лауреат на премията за дебют в зала „ Алис Тъли” е отразено от Ню Йорк Таймс под заглавието “Дебют на бъдеща звезда”.

Българка завоюва план за 45 млн. $ в Съединени американски щати

Сред най-големите оперни изяви на надарената Карпатова са Куница в “Оберто” на Операта в Сарасота, Куикли във “Фалстаф” на Мичиганската Опера, Слугинята от “Електра” в Операта Метрополитън в Ню Йорк, Фестивала “Сполето” в Съединени американски щати, Кънектикът Гранд Опера, Операта в Тампа и доста други.

Мариана Карпатова има и редица изяви като концертен и камерен реализатор.

„ От 2003 година започнах да се занимавам с преподавателска активност.

В момента образовам деца в университета „ Феърли Дикинсън “ в Мадисън, а също по този начин и открих свое лично вокално студио “, споделя тя.

Българи впечатляват милиони по целия свят с образни изкуства



В началото на юли месец оперната певица идва в родния си град Гоце Делчев. Там тя провежда вокална академия за деца - „ Пеещи сърца “. Само за седмица съумяват да приготвят и показват пред аудитория 15 песни. Всички остават възхитени от страстта, която малчуганите им предават.

„ Песните, които подготвихме носеха обръщение за обич, добрина, вяра. Успях да накарам децата да пеят със сърцата си и се получи нещо възхитително “, разказва Мариана Карпатова.

Българинът, който очарова Финландия с гений

Максим Ешкенази сред класиката и джаза

Оперната прима е радостна, че ще има опцията да взе участие и в друга прелестна самодейност, а точно във фестивала „ Неотъпкана пътека “.

„ Неотъпкана пътека” е фестивал за камерна класическа музика, чието първо издание ще се състои от 3 до 6 август 2018 година

Концертите ще се проведат в село Ковачевица – читалище “Светлина” и град Гоце Делчев – Дома на културата.



Тридневното събитие събира типичен музиканти с дълголетен опит и международна кариера от България и чужбина.

Фестивал "Неоптъпкана пътека: камерна музика в Ковачевица " се провежда по концепция на невероятната българска пианистка Лора Чекоратова.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР